Loimaalla neljä uutta koronatartuntaa viikonlopulta

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin lauantaina kaksi ja sunnuntaina kaksi uutta koronatartuntaa.
Lauantaina ja sunnuntaina todetuissa tapauksissa on kyse kahdesta erillisestä tartuntaketjusta, joiden alkuperästä ei ole tietoa kaupungin terveydenhuollossa.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli eristyksessä yhteensä 15 ja karanteenissa 33 henkilöä. Oripäässä oli yksi henkilö karanteenissa.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 87 koronatartuntaa.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon koronarokotukset keskittyvät kuluvalla viikolla niihin henkilöihin, jotka rokotetaan toiseen kertaan. Tällä viikolla kakkosannoksia annetaan niin terveydenhuollon henkilökunnalle kuin Kartanonpuiston palveluasumisyksikön asukkaille.
Tämän hetkisen tiedon mukaan myös ensi viikon rokotukset keskittyvät toiseen kertaan rokotettaviin eli uusia rokotettavien ryhmiä ei päästä aloittamaan.
Helmikuun puolivälissä kaupungin terveydenhuollon on tarkoitus päästä aloittamaan ikäihmisten rokotukset Tuulensuun Palvelukeskuksessa ja Oripään palvelutalossa.
Tällä viikolla kaupungin terveydenhuollolla on käytettävissä 144 rokoteannosta. Helmikuun puolivälissä rokotemäärä saattaa nousta ainakin hetkellisesti 216 annokseen, ja kaupungin terveydenhuollon alustavana suunnitelmana on, että tuolloin päästäisiin hiljalleen aloittamaan myös kotona asuvien yli 85-vuotiaiden rokotuksia.