Loimaalla on todettu kaksi ja Oripäässä kolme koronatartuntaa

0
LL Arkisto

LOIMAA, ORIPÄÄ Alkuviikolla Loimaalla on todettu kaksi ja Oripäässä kolme uutta koronatartuntaa.
Loimaan koronatartunnat ovat toisistaan erillisiä, toinen todettiin maanantaina ja toinen tiistaina. Molemmissa tapauksissa tartunnan saaneiden lähipiiriä on asetettu karanteeniin ja kummassakaan tapauksessa tartunnan alkuperä ei ole tiedossa.
Oripään kolme tartuntaa todettiin tiistaina. Tapaukset ovat eri tartuntaketjua, eikä tartuntojen alkuperästä ole tietoa. Yhteensä 11 oripääläistä altistui tartuntojen johdosta ja asetettiin karanteeniin.
Keskiviikkoaamusta Loimaalla oli karanteenissa 17 ja eristyksessä kolme henkilöä.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 98 ja Oripäässä viisi koronatartuntaa.

Loimaan kaupungin terveydenhuollon henkilökunta rokottaa keskiviikkona paikan päällä Alastarolla Loimikodin 85-vuotiaita ja sitä vanhempia asukkaita.
Keskiviikkona rokotetaan myös Tuulensuun palvelukeskuksen ikäihmisiä. Sen jälkeen Loimaan kaupungin terveydenhuollon rokotusten piirissä olevien hoivakotien asukkaat ja henkilökunta on rokotettu vähintään yhteen kertaan.
Loimaan kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että ensi viikolla, todennäköisesti lauantaina kotisairaanhoidon henkilökunta alkaa rokottaa myös niitä yli 85-vuotiaita ikäihmisiä, joiden on hankala saapua yleisörokotuksiin Tyksin Loimaan sairaalaan. Kyseiset ikäihmiset rokotetaan kotona.

Yleisörokotukset Tyksin Loimaan sairaalassa alkavat perjantaina 85-vuotiaista ja sitä vanhemmista. Samalla alkavat myös 60–69-vuotiaiden lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset.
Loimaan Lehden kopeissa (23.2.) kysyttiin Loimaan rokotusjärjestykseen liittyen, miksi 60–69-vuotiaat riskiryhmäläiset rokotetaan ennen esimerkiksi 70–79-vuotiaiden ikäryhmää.
Loimaan kaupungin ylilääkäri Kirsi Jokinen vastaa rokotusjärjestyksen perustuvan siihen, että alle 70-vuotiaat saavat eri rokotetta kuin sitä vanhemmat ikäryhmät.
– 60–69-vuotiaille annetaan Astra Zenegan rokotetta, jota ei saa antaa iäkkäämmille tämänhetkisten suositusten mukaisesti.
Hän muistuttaa, että yli 70-vuotiaille saa nyt Suomessa käytössä olevista kolmesta rokotteesta antaa vain Pfizer-Biontechin Comirnatya tai Modernaa.
– Kaikki meille tulevat Comirnatyt ja Modernat käytetään nyt yli 70-vuotiaiden rokottamiseen vanhimmasta ikäryhmästä alkaen.
Rokotuksissa siirrytään aikanaan ikäjärjestyksessä kohti nuorempia ikäluokkia, kun 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisörokotukset on saatu hoidettua.