Merimetso piipahti pihassa

0
Merimetso on harvinainen sisämaassa ja tähän vuodenaikaan äärimmäisen harvinainen. Kuva: Erkki Kallio

LOIMAA Tarja ja Jouni Aaltonen Alastaron Kojolta saivat erikoisen vieraan. Kun Tarja aamulla oli lähdössä töihin, oli häntä ulkorappusilla vastassa iso tummanruskea lintu, merimetso. Lintu siirtyi rappusilta kuusiaidan ja ulkorakennuksen taakse.

Saavuttuani Aaltosten pihalle tarkastamaan onko lintu avun tarpeessa, ei sitä enää näkynyt. Pienen hiihtolenkin jälkeen palasin pihalle ja siinä merimetso oli kuusiaidan vieressä. Se oli varmaan ollut piilossa puiden alla.

Kun yritimme saada lintua kiinni, se ottikin siivet alleen ja lensi pois. Lintu oli siis lentokuntoinen, mutta ilmeisen väsynyt ja ehkä nälkiintynytkin. Pihalla tuulensuojassa levättyään se sai voimia takaisin ja pystyi taas lentämään.

Toivottavasti se löytää avoveteen, jossa voi kalastaa. Tiedä vaikka se löytyisi seuraavaksi Hirvikoskesta. Siihen suuntaan se lähti.

Erkki Kallio