Poliisi: Alakouluikäisiä tyttöjä kuvattu suihkutiloissa varsinaissuomalaisessa koulussa

0

Koulun henkilökuntaan kuuluvan epäillään kuvanneen alakouluikäisiä tyttöjä koulun suihkutiloissa varsinaissuomalaisessa koulussa, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Poliisi ei tarkenna, mikä koulu on kyseessä. Kuvaukset on tehty puhelimella.

Kuvauksia on ollut muutama, ja ne ovat tapahtuneet joitakin vuosia sitten Varsinais-Suomen alueella sijaitsevassa koulussa. Asia tuli ilmi toisen rikosasian yhteydessä poliisin paljastavan toiminnan tuloksena, kertoo poliisi.

Tekojen asianomistajat on tavoitettu ja heitä on informoitu tapahtuneesta. Tutkinnan aikana ei ole syntynyt epäilyksiä siitä, että muita mahdollisia uhreja olisi jäänyt tavoittamatta, eikä kuvia ole tiettävästi levitetty eteenpäin.

Teosta epäillään koulun henkilökuntaan kuuluvan lisäksi yhtä koulun ulkopuolista henkilöä. Koulun henkilökuntaan kuuluva on irtisanottu.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisenä. Asian esitutkinta on kesken, ja se siirtyy syyteharkintaan kevään aikana.

Poliisi ei tiedoteta asiasta enempää.