Sampsa Äijälä ja Markku Helander pystyttivät Robotmationille rakennettavan hallin pystypilareita viime syksynä. Nyt halli on viimeistelyä vaille valmis. LL arkisto / Lari Kiviranta.

LOIMAALLE toimintaansa laajentava Robotmation oy aikoo keskittää paikalliset toimintonsa yhteen paikkaan, parhaillaan viimeisteltävänä olevan teollisuushallin tontille ja sen ympärille. Teollisuushalli sijaitsee Ysitien tuntumassa, lähellä Loimaan Silkkipainoa ja Agco Suomen toimipistettä.

Robotmation on luopunut tonttivarauksestaan lähellä Veikon Konetta. Toimitusjohtaja Rami Leijón perustelee tonttivarauksesta luopumista sillä, että Veikon Konetta lähellä oleva tontti on hieman epäkäytännöllisen muotoinen, ja siten seuraavan hallin olisi joutunut rakentamaan suhteellisen kauas nykyisen rakennuksen sijainnista.

Leijón kertoo, että yhtiön nykyisen toimipaikan ympäristössä on parhaillaan käynnissä kaavamuutos, ja yritys pystyy tarvittaessa tulevaisuudessa laajentamaan toimintojaan nykyisen toimitilan yhteyteen ja ympärille.

– Laajennus voidaan toteuttaa nykyisen päärakennuksen yhteyteen, saman katon alle.

Yhtiön nykyinen halli on noin 1 200 neliötä. Leijón kertoo, että nykyisen hallin yhteyteen pystytään tarvittaessa rakentamaan 1 500 neliötä lisää ja edelleen kaavamuutoksella mahdollisesti jopa 2 000 neliötä. Hänen mukaansa laajennustarve saattaa tulla ajankohtaiseksi vielä tämän vuoden puolella.

– Laajennukset toteutetaan kuitenkin porrastetusti.

Robotmationin on tarkoitus aloittaa toimintansa Loimaalla huhtikuussa. Leijón kertoo, että yrityksen henkilöstörekrytoinnit Loimaalle ovat edenneet, mutta edelleen lisää työntekijöitä tullaan palkkaamaan.

Robotmationin nykyistä hallia rakentaa Markku Helander. Halli valmistuu maaliskuun aikana.

 

Markku Helander rakentaa uuden hallin Ysitien tuntumaan

 

LOIMAAN kaupunginhallitus päätti myydä Robotmationilta vapautuvan tontin Saviseudun Investointi oy:lle, jonka takana on Markku Helander. Tontin pinta-ala on noin 6 400 neliötä ja neliöhinta kaksi euroa.

Tontti sijaitsee Niittukulmalla lähellä Veikon Konetta, Ysitien tuntumassa. Helanderin tarkoituksena on rakentaa tontille uusi halli.

– Kuokka on tarkoitus lyödä maahan huhtikuussa, hän aikatauluttaa, kun Robotmationille tehtävä halli on saatu valmiiksi.

Helanderin mukaan uuden hallin tiloista on ollut useampi kiinnostunut.

– Toiveissa on saada siihen paikallisia yrittäjiä.