Hurrikaanilla loistava kenraali

0

Hurrikaani – VaLePa (25-17, 20-25, 25-18, 25-22)

Hurrikaani aloitti runkosarjan viimeisen lähes täydellisesti. 12-4-tilanteeseen mennessä kotijoukkue oli ottanut viisi pistetorjuntaa. Tämä vei selkeästi terän VaLePan hyökkääjiltä, jotka alkoivat arastella otteissaan. Samassa tilanteessa ex-Hurrikaani Sakari Mäkinen otettiin pois kentältä ja tilalle lähetettiin Ilari Toimela, joka erän kulkuun ei kuitenkaan pystynyt vaikuttamaan. Ahneimpana terän viejänä kunnostautui Eemeli Kouki, joka teki erässä seitsemän pistettä. Neljä hyökkäämällä ja kolme torjumalla. VaLePan tehoista vastasi latvialaispelaaja Roman Sauss viidellä hyökkäyspisteellään.

Etukäteen tiedettiin, että ensimmäisen erän lopputulos ei kertonut kaikkea joukkueiden tasoerosta. Odotettavissa oli Hurrikaanille vaikea toinen erä ”liian” hyvin sujuneen ensimmäisen jälkeen. Mikko Eskon rinnalle keskihyökkäyksiä ratkomaan otettiin Anssi Vesanen, jolla Eskon kanssa kokemusta on karvan yli 80 vuotta. Saussin johdolla VaLePa kirikin 4-8-johtoon, jolloin Jussi Heino keräsi ryhmänsä lisäneuvoille. Heinon sanoilla oli painoa, sillä Hurrikaani kiri tasoihin 11-11-tilanteeseen. Tällöin VaLePan Janne Kangaskokon oli vuoro ohjeistaa aikalisällä omiaan. VaLePa onnistui 15-15-tilanteen jälkeen kuitenkin kuromaan 2-3 pisteen kaulan, jota Hurrikaani ei enää onnistunut erän aikana kaventamaan. Oman sävynsä erän loppuun toi tuomariparin Yli-Kivistö -Hakala melko kevyin perustein puhallettu tekninen virhe Niklas Seppäsen passatessa. Tilannetta korosti se, että heti perään ottelun viimeinen passi Eskon suorittamana olisi kuulunut linjan mukaan samaan kategoriaan, mutta virallinen arvio oli toinen.

Kolmannen erä alkoi ja jatkui tasaisena aina 10-10-tilanteeseen asti. Tämän jälkeen Hurrikaani otti ratkaisut käsiinsä niin hyvässä kuin huonossakin. Tilanteeseen 17-15 mennessä pisteet tehtiin aina Hurrikaanin pelaajan kautta yhtä Nikulan ässäsyöttöä lukuun ottamatta. Tällöin Kangaskokko valoi uskoa aikalisällä omiinsa, mutta tuloksetta. Samuli Kaislasalo laittoi ison myllyn pyörimään ja tulosta syntyi. VaLePan selkäranka erässä taipui totaalisesti. Lisävauhtia yritettiin tuoda vaihtamalla Kaunisto Saussin ja Tihumäki Nikulan tilalle, mutta juna oli jo mennyt.

Suu kuolaa valuen Hurrikaani marssi 5-1-johdossa VaLePan pyytämälle aikalisälle. Uudestaan kentälle tullut Sakari Mäkiselläkin oli vaikeuksia saada kone käyntiin. Välimaa torjui Mäkisen yksin ja heti perään hyökkäysvirhe. Alavireen kruunasi syöttövirhe. Asetelma ei muuttunut jatkossakaan, vaan VaLePa oli pakotettu käyttämään toisen aikalisänsä 10-4-tilanteessa. Hurrikaanin kone ei hyytynyt, vaan rallatellen ryhmä meni 19-10 johtoon. Tämän jälkeen tehdyt kolme suoraa virhettä riitti Heinolle, joka tuimalla katsellaan muistutti, ettei tarvittavaa pistemäärää ollut vielä koossa. Hurrikaani lähes nuolaisi ennen kuin tipahtaa, sillä lopulta tarvittiin viisi eräpalloa ratkaisuerässä. Lopulta vapauttava piste tuli Mikko Eskon syöttövirheellä.

– Latautumisongelma meillä oli. Sitä on pyritty hakemaan. Tänään homma meni vähän liian rennoksi. Löydettiin oikea taso, mutta ei auttanut meitä voittoon. Play offit alkaa ja meille tulee Etta vastaan. Minulle erityisen tuttu joukkue, kommentoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

– Startti oli loistava kaikilla osa-alueilla. Alussa pelattiin hyvin ja VaLePakin heräsi mukaan, mutta pystyttiin pitämään taso yllä loppuun asti. Tärkeää oli pelata tänään hyvin. On harjoiteltu hyvin ja niiden suoritusten siirtäminen peliin oli tärkeää, kommentoi Jussi Heino.