Bisons kahdesti Kristikaa parempi – runkosarjan voitto Loimaalle

0

Koripallo

Ilari Uusitalo

Kristika Turku–Bisons 76–81.

Bisons–Kristika Turku 77–65.

Tuplaviikonlopun Miesten 1. divisioona A:ssa pelanneet Bisons ja Kristika kohtasivat ensimmäisessä osassa Turussa perjantaina. Bisons vei ensimmäisessä osassa pitemmän korren lukemin 76–81. Bisons hallitsi kamppailua etenkin korin alla heittäen kahden pisteen heitot peräti 70 prosentin tarkkuudella.

Bisonsin aloitusviisikko koki pienen muutoksen, kun kapteeni Juho-Matti Henttonen lähti otteluun penkiltä ja hänet korvasi avausviisikossa Freddie McSwain jr. Jälkimmäinen kiitti päävalmentaja Darko Mihajlovicia luottamuksesta tehtaillen 16 pistettä erinomaisella 88 prosentin tarkkuudella.

Ottelun tiukan ensimmäisen puolikkaan jälkeen Bisons sai pelinsä rullaamaan ja käväisi parhaimmillaan jo 14 pisteen karkumatkalla. Niin vain Kristika kampesi vielä peliin mukaan eikä päästänyt loimaalaisvieraita karkuun. Kristika kipusi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän lukemiin 73–76, mutta ei pystynyt enää nousemaan edelle.

Ennakkoon katseet kääntyivät ottelussa etenkin korien alle, jossa kohtasivat sarjan kaksi parasta sisäpelaajaa Bisonsin Jalen Canty ja Kristikan Mikael Aalto. Canty vei kaksintaistelun ensimmäisen osan nimiinsä tehdessään 22 pistettä ja napsien 12 levypalloa Aallon vastaavien lukemien ollessa 20 pistettä ja seitsemän levypalloa. Merkittävä asia ottelussa oli Aallon virhetilin täyttyminen ottelun ratkaisuhetkillä.

Toiseen otteluun lähdettiin tilanteessa, jossa Bisons voitolla pystyisi varmistamaan runkosarjan voiton. Helppo iltapuhde ei ollut, vaan sunnuntainen kotijoukkue joutui tekemään täyden päivätyön kaataakseen turkulaisvastustajansa. Loppulukemat sunnuntain ottelussa olivat 77–65.

Jälkimmäinen peli noudatteli pitkälti perjantain kaavaa. Ottelu eteni hienoisessa Bisonsin komennossa, mutta Kristika ei päästänyt loimaalaisia missään vaiheessa karkuun. Ensimmäinen puolikas päättyikin tasalukemiin 29–29 molempien joukkueiden hyökkäyspelin ollessa luokattoman tahmeaa.

Kolmannella jaksolla biisonilauma sai koneensa käyntiin. Hyökkäyspelissä nähtiin tuttua pallonliikettä, ja sitä myöten myös tulosta alkoi syntyä. Bisons käväisi kolmannella jaksolla jo 12 pisteen karkumatkalla, mutta Kristikan aikalisät ja sieltä saatu lisävirta pitivät vielä turkulaiset iskuetäisyydellä.

Neljäs jakso alkoi haparoiden, eikä kumpikaan joukkue saanut rytmistä kiinni lukuisien menetysten vuoksi. Bisons rikkoi hiljaisuuden 9–0-”runilla”, eikä Kristika päässyt enää tosissaan haastamaan Bisonsia voitosta. Viimeisen niitin ottelulle antoi erinomaisen pelin pelanneen Vesa Heinosen erinomainen puolustus, jonka seurauksena Mikael Aalto (9p/6l) sai virhetilin täyteen ja suihkukomennuksen.

Paljon odotetut kamppailut Mikael Aallon ja Jalen Cantyn välillä päättyivät selkeästi Cantyn nimiin molemmissa peleissä. Ennen kauden alkua Canty kertoi, että uskoo olevansa sarjan paras sisäpelaaja, ja nämä kohtaamiset ainakin toistaiseksi näyttävät nuo puheet todeksi. Canty kirjautti jälkimmäisessä pelissä tehot 15p/14l ollessaan samalla Bisonsin puolustuksen ankkuri.

Bisons onnistui molemmissa peleissä laajalla rintamalla. Sunnuntaina Cantyn ohella erityisesti hyökkäyspäässä onnistuivat Vesa Heinonen (13p/6l/6s), Freddie McSwain jr. (14p/9l/5s) sekä kapteeni Juho-Matti Henttonen (17p/6l). Kotijoukkue jakoi peräti 25 koriin johtanutta syöttöä, jotka osaltaan auttoivat etenkin toisella puolikkaalla kotijoukkueen hyökkäyspelin iloiseen ulkoilmeeseen.

Viikonlopun antimiin oli erityisen tyytyväinen Bisons-käskijä Darko Mihajlovic , joka kehui joukkuettaan vuolaasti onnistuneen viikonvaihteen jälkeen.

– Pelaajille isot onnittelut, he ovat tehneet töitä erinomaisesti koko kauden, ja meille nämä kaksi peliä olivat hyviä tasonmittareita tähän kohtaan. Runkosarjan voitto on nyt varma ja pääsemme valmistautumaan rennoin mielin kohti kevättä. Meidän pitää kuitenkin parantaa peliämme koko ajan, sillä muutkin joukkueet tekevät niin.