Bisons leikitteli voiton Hongasta

0

Espoon Honka-LoKoKo Bisons 62–81

KORIPALLO Runkosarjan voiton koripallon Miesten 1. divisioona A:ssa jo varmistanut LoKoKo Bisons haki edellisenä perjantaina helpohkon voiton Espoosta, kun loimaalaiset olivat parempia lopulta lukemin 62–81.
Ottelussa panosta ei juuri ollut, kun kotijoukkue Honka oli käytännössä jo pudonnut pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle, ja loimaalaisvieraat olivat varmistaneet runkosarjan voiton. Ottelun alkuun Bisons nykäisi samantien yli kymmenen pisteen johdon. Alusta asti oli selvää, ettei Hongasta juuri olisi vastusta biisonilaumalle.

Loimaalaisten tehomies oli totutusti Jalen Canty, mies kirjautti huimat tehot 32 pistettä, 26 levypalloa ja viisi torjuntaa. Kaiken tämän Canty taikoi heittäen vain yhden pelitilanneheiton ohi. Miehen teholukema oli peräti 57, jolla irtosi historian kirjoissa paikka divisioona A:n kaikkien aikojen tilastoissa 10:n parhaan joukossa. Canty on ollut koko kauden ajan Bisonsin tehomies, ja sarjan kärkipaikat levypalloissa, tehokkuudessa, torjunnoissa, +/- -tilastossa, sekä pisteissä sarjan toinen sija kertoo miehen dominoivista otteista läpi kauden.

Cantyn takana myös muu joukkue onnistui hienosti. Aleksis Spyridonidis pelasi erinomaisen ottelun kirjatessaan tehot 16p/6s/3r. Bisonsin puolustus oli koko ottelun erinomaista, ja kova intensiteetti pakotti kotijoukkue Hongan vaikeisiin ratkaisuihin hyökkäys toisensa perään. Espoolais-isänniltä ainoa kaksinumeroisen pistesaaliin kirjannut pelaaja oli Alvar Peltoniemi, joka pelasi kelpo ottelun kirjauttaessaan tehot 14p/5l.

Bisonsin seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 14.3. kello 17, kun Loimaalle saapuu vierailemaan Korikouvot. Kouvolalaiset ovat toistaiseksi ainoa joukkue, joka on pystynyt Bisonsin tällä kaudella voittamaan. Korisliiga-kauden päättyessä tiistaina, saanee Korikouvot mukavia liiga-apuja loppukaudelle 1. divisioona A:han.
Korikouvot taistelee kiivaasti sijoista 5–9, joten vierailijoilla panosta riittää. Myös kotijoukkueella on panosta, sillä Loimaan Liikuntahallin parketilta ei ole tällä kaudella vielä pisteitä vierasjoukkueiden mukaan lähtenyt, ja kotitaika halutaan pitää aina playoff-kevääseen saakka.