Bisons onnistui kauden tiukimmassa paikassa

0

Koripallo
Ilari Uusitalo

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n mestarisuosikin, LoKoKo Bisonsin kausi oli katkolla sunnuntai-iltana, kun puolivälieräsarja oli Helsingin NMKY:n johtolukemissa 1–0. Äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeen Bisons kuitenkin onnistui voittamaan kauden toistaiseksi tärkeimmän pelinsä, loppulukemien ollessa 68–70.

Torstaina kärsityn tappiollisen kotipelin jälkeen oli Bisonsilla tiukka paikka. Helsingin NMKY ei ole koskaan ollut Bisonsille helppo pudotuspelivastustaja, eikä se ole sitä tänäkään keväänä. Sunnuntain ottelussa isoa osaa näyttelivät samat miehet, kuin torstainakin.

HNMKY:n nuori Max Besselink oli elementissään, tehtaillessaan 24 pistettä. Muut namikalaiset eivät kuitenkaan yltäneet Besselinkin tasolle, eikä kotijoukkue pystynyt laittamaan sarjaa poikki.

Ottelu oli todella tasainen. Suurin johto oli Bisonsin hallussa kolmannella jaksolla, kun loimaalaiset olivat 10 pisteen karkumatkalla. Namika onnistui kuitenkin kampeamaan itsensä peliin uudelleen mukaan.

Ottelun loppuhetkillä Bisons nousi Freddie McSwainin (10p/6l) tärkeällä kolmen pisteen korilla, sekä saman miehen vapaaheitoilla voittoon. McSwainin lisäksi muita Bisonsin tehomiehiä olivat Jalen Canty (19p/16l), sekä Rasmus Marttinen (14p/5l/4s).

Ottelun jälkeen tavoitettu Bisons-päävalmentaja Darko Mihajlovic oli tyytyväinen, mutta vähäsanainen.
– Ottelu oli todella kova. Molemmat joukkueet pelasivat fyysistä koripalloa. Pelasimme paljon parempaa puolustusta kuin torstaina. Emme missään vaiheessa antaneet periksi, vaikka olimme hieman takamatkalla pelin alkupuolella. Kun johdimme, ja he tulivat takaisin peliin, emme silti lopettaneet uskomista omaan tekemiseemme”, Mihajlovic kommentoi ottelun jälkeen.

Sarja on katkolla tiistaina, kun kolmas ja ratkaiseva puolivälieräottelu pelataan Loimaan Liikuntahallilla kello 18.30.