Koripallo
Marko Mäkilä

Koripallon Miesten 1. divisioona A:n runkosarjan voittaneen LoKoKo Bisonsin ja kahdeksanneksi sijoittuneen Helsingin NMKY:n kolmas ja ratkaiseva peli pelattiin tiistaina Loimaan Liikuntahallilla. Kahden pelin jälkeen tilanne sarjassa oli tasan 1–1.
Ratkaisevaan otteluun Biisonit sai kohtalaisen hyvän alun ja peli eteni kaksi ensimmäistä jaksoa tasaisena. Puoliajalle mentäessä kotijoukkue onnistui repimään eroa muutaman pisteen tilanteen ollessa pitkällä tauolla 44–38.

Tilastorivit antoivat enteitä pitkästä aikaa kotijoukkueen hyvälle heittopäivälle kolmen pisteen suoritusten onnistuessa seitsemän kertaa 15 yrityksestä. Miettimisen aihetta valmennukselle antoi kuitenkin Aleksis Spyridonidiksen hyvin aikaisessa vaiheessa saadut kolme henkilökohtaista virhettä.

Kolmannen jakson alkuun kotijoukkue tuli peliin vahvalla asenteella kuten Helsingissäkin vieden jakson näyttävällä pelillä 20–11. Pallo liikkui hyökkäyksessä hienosti ja kaaren takaa onnistuivat erityisesti Vesa Heinonen (3/7) ja Freddie McSwain jr. (3/8). Eemeli Hollo heitti myös hienosti kolmosensa sisään (3/4).

Viimeisen jakson Helsingin NMKY jaksoi kuitenkin vielä taistella vahvasti huolimatta Arsene Towan ikävästä loukkaantumisesta. Nuori tulevaisuuden tähtipelaaja Max Besselink oli jälleen kerran hurjalla pelipäällä pussittaen 28 pistettä 34:ään minuuttiin. Kotijoukkueen viedessä kuitenkin kolme ensimmäistä jaksoa Biisonit voittivat 84–69 ja hoitivat itsensä odotetusti toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettuu otteluparin HBA–Pyrintö Akatemia voittaja.

Päävalmentaja Darko Mihajlovic halusi ottelun jälkeen kiittää Helsingin NMKY:tä kovasta vastuksesta ja oli tyytyväinen omiensa huomattavasti parantuneeseen esitykseen sarjan kolmannessa pelissä.

– Ensimmäisessä ottelussa emme olleet lainkaan valmiita vastustajan kovuuteen, toisessa pelissä joukkue onnistui tiukassa paineessa heittopelin edelleen ollessa hankalaa, mutta tässä viimeisessä ja ratkaisevassa kohtaamisessa pelaajat luottivat toisiinsa ja onnistuivat hyvin molemmissa päissä kenttää.

– Liikutimme palloa hienosti ja löysimme vapaat heittopaikat ja käytimme ne hyvin. Saimme tästä ottelusarjasta toivottavasti opetuksen, että runkosarjan suvereeni voitto ei pleijareissa merkitse mitään, päävalmentaja sanaili tyytyväisenä.

LoKoKo Bisonsin pelit jatkuvat ensi perjantaina Loimaan Liikuntahallilla klo 18.30.