Bisonsin kotitaika piti – nyt kaatui Korikouvot

0
Bisonsin kotitaita ei pettänyt, vaan tällä kertaa kaatui Korikouvot.

Koripallo
Ilari Uusitalo

Sunnuntaina pelatussa Miesten 1. divisioona A:n runkosarjaottelussa kohtasivat LoKoKo Bisons, sekä ainoan tappion Biisonilaumalle tällä kaudella aiheuttanut Korikouvot. Tällä kertaa kouvolalaiset eivät päässeet yllättämään, vaan Bisons nousi vahvan toisen puolikkaan ansiosta selvään kotivoittoon 87–54.
Ilman kapteeni Juho-Matti Henttosta otteluun lähtenyt kotijoukkue käynnisteli konetta hitaasti, ja Korikouvot pääsivät ottelun alussa karkumatkalle pitkälti Oscar Storgårdin (18p/7l) johdolla. Bisonsin kolmen pisteen heittojen kolistellessa Liikuntahallin koritelineitä läpi illan, oli kotijoukkueen löydettävä ratkaisuja korin läheisyydestä.

Tässä parhaiten onnistui jälleen kerran Jalen Canty, joka oli täysin pitelemätön. Canty tilastoi huimat lukemat 43 pistettä ja 14 levypalloa, miehen teholukeman ollessa peräti 56. Cantyn 43 pistettä oli miehen uran paras noteeraus, ja vahvisti entisestään Cantyn mainetta sarjan parhaana pelaajana.

Koko Bisonsin joukkue onnistui etenkin toisella puoliajalla puolustuksessa erinomaisesti, ja jätti Korikouvot täysin aseettomaksi hyökkäyspäässään. Vesa Heinonen (6p/9l/7s) pelasi hienon ottelun, vaikka pistesaldo ei noussutkaan kaksinumeroiseksi. Freddie McSwain jr. parantaa peli peliltä Bisonsin riveissä, tällä kertaa miehen saldo oli 16 pistettä ja 7 levypalloa. Aleksis Spyridonidis ruokki Cantya läpi ottelun kirjauttaen 9 pistettä ja 9 koriin johtanutta syöttöä.
Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic oli verrattain tyytyväinen omiensa peliesitykseen ottelun jälkeen.

– Teimme tänään tarvittavan. Emme ehkä päässeet sille tasolle hyökkäyspäässä kuin olisimme halunneet, mutta olimme puolustuksessa erittäin hyviä tänään aika-ajoin. Kun saamme sairastuvalta vielä Juhon (Henttonen) mukaan kokoonpanoomme, on se iso apu kohti playoffeja”, Mihajlovic runoili ottelun päätyttyä.

Bisons ei kauan lepäile, sillä seuraava ottelu pelataan jo tulevana perjantaina. Loimaan Liikuntahallille vastaan saapuu Jyväskylä Basketball Academy, joka taistelee vielä kiivaasti sarjataulukon keskikastin sijoituksista. Ottelu alkaa kello 18.30.