Bitcoin-kiristysviestit aikuisviihteen käytöstä jatkuvat – Hämeen poliisilaitos varoittaa maksamasta

0

KYBERTURVALLISUUS Hämeen poliisilaitos on saanut tietoonsa jälleen kymmeniä yksityishenkilöille lähetettyjä kiristysviestejä, joissa vaaditaan vastaanottajaa maksamaan 1 450 euron arvosta Bitcoineja kiristäjän lompakkoon tai muuten viestin saajasta levitetään arkaluonteista tietoa.

Kiristysviestissä rikolliset väittävät kaapanneensa vastaanottajan koneen hallintaansa ja kuvanneensa tätä salaa, kun tämä on vieraillut aikuisviihdesivustoilla. Huijari väittää, että hän on asentanut koneelle haittaohjelman, jonka avulla vakoilu on onnistunut.

Poliisin tiedossa ei ole, että kiristäjällä todellisuudessa olisi pääsyä vastaanottajan tietokoneeseen tai, että hänellä olisi hallussaan materiaalia, jolla kiristäjä vastaanottajaa uhkaa.

Missään tapauksessa kiristäjälle ei saa maksaa hänen vaatimaansa summaa. Jos olet saanut kiristysviestin, tee asiasta rikosilmoitus: https://poliisi.fi/tee-rikosilmoitus

Poliisi on poiminut viesteistä seuraavanlaisia lauseita:

”Kerätessäni sinua koskevia tietoja, olen huomannut sinun olevan innokas aikuissivustojen harrastaja.”

”Olen onnistunut tallentamaan koko joukon tuhmia kohtauksiasi ja tehnyt muutaman videomontaasin.”

”Voin muutamalla hiireni näpäytyksellä jakaa kaikki videosi ystäviesi, työkavereidesi ja sukulaistesi kanssa. Voin myös ongelmitta jakaa ne kaikki julkisesti.”

”Arvatakseni et todella halua tämän tapahtuvan”

”Sovitaan asia tällä tavalla: Siirrät minulle 1450€ (bitcoinin vastineena rahojen siirtohetken vaihtokurssin mukaisesti). Vastaanotettuani rahasiirron, poistan kaiken tämän tavaran välittömästi.”

”Sinulla on tämän s-postin avaamisesta alkaen alle 48 tuntia aikaa (tasan 2 päivää).”

”Älä yritä ottaa yhteyttä poliisiin tai muihin turvapalveluihin. Voit lisäksi unohtaa ajatuksen kertoa tästä ystävillesi. Jos huomaan sellaista tapahtuneen (kuten voit nähdä, se ei ole kovin vaikeaa) – videosi jaetaan välittömästi julkisuuteen.”