Hurrikaani voiton päässä välieristä

0

 

Hurrikaani – Ducks 3-0 (25-21, 30-28, 26-24)

Otteluvoitot 1-0 ja kahdella voitolla välieriin.

LENTOPALLO Mestaruusliigan puolivälieräsarja Hurrikaanin ja Ducksin välillä alkoi keskiviikkona Loimaalla. Tunnelma ei noussut klassikoiden joukkoon, kun tyhjille katsomoille pelattiin.

Puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu alkoi hermostuneesti molemmilta joukkueilta. Jussi Heino otti 3-6 -tappiotilanteessa aikalisän. Tähän mennessä Hurrikaani oli tehnyt neljä hyökkäysvirhettä ja Ducks yhden sekä suoran syöttövirheen. Heinon ripitys sisälsi oikeita sanoja, sillä Hurrikaani siirtyi 11-9 -johtoon.

Ducksin selkäranka tuntui ensimmäisessä erässä jo ratkenneen, kun Eemeli Koukin tuhoisa syöttövuoro löi taululle lukemat 18-14. Ducksia mukaan peliin alkoi nostaa kuitenkin keskitorjuja Lauri Lehtonen ottamalla ensin Samuli Kaislasalon ja heti perään Niklas Seppäsen kiinni. Muu Ducksin joukkue ei Lehtosen suorituksista kuitenkaan innostunut, vaan Hurrikaani kiristi vauhtia ja vei selvästi ensimmäisen erän.

Toinen erä alkoi ja jatkui tasatahtia. 20-20 -tilanteeseen tullessa ero oli suurimmillaan ollut vain kaksi pistettä. Ducks onnistui suorituksillaan ahdistamaan Hurrikaanin siltaan lukemilla 20-23. Erä oli kallistumassa vantaalaisille, mutta Kaislasalon ja Kutinlahden suorituksilla Hurrikaani kuroi taululle lukemat 24-24. Toista erä tahkottiin lopulta jatkopisteille asti, kunnes 30. piste lopulta toi ratkaisun Niklas Seppäsen hyökkäämänä.

-Kyllä alku vähän jännitti kaikkia ja osittain se jatkui koko ottelun aikana. Erien lopussa oltiin kuitenkin kovia. Se on tärkeintä, koska siellä ne pelit ratkaistaan, Hurrikaanin parhaana palkittu Niklas Seppänen kertoi.

Kolmas erä jatkui edellisen erän malliin tilanteiden vaihdellessa piste pisteeltä puolelta toiselle. Erän alussa peli ei viihtyvyydellä häikäissyt. Molemmat ryhmät tekivät valtavan määrän virheitä. 9-9 -tilanteeseen mennessä puolet pisteistä oli saatu toisten suorilla virheillä. Kumpikaan ei päässyt erässä niskan päälle, vaan tasatahtiin edettiin jälleen jatkopisteille asti. Kaislasalon kämmen lopetti kärsimykset ja Hurrikaani vei koko ottelun 3-0.

Hurrikaanin passari Santeri Välimaa onnistui rakentamaan hyökkäyksiä niin, että Ducksin pelätty amerikkalainen torjuntatankki Tommy Carmody sai vain kolme torjuntaa ottelussa. Samuli Kaislasalo kantoi jälleen suuren taakan hyökkäyspuolella yhdessä Niklas Seppäsen kanssa. Molemmat hyökkäsivät yli 40 kertaa.

-Ero tuli tuossa rutiinitasossa. Hurrikaanin sijoitus sarjassa kolmantena kertoo siitä. Kahenkympin pinnan jälkeen Hurrikaani oli kova. Ei tässä kovin paljon ehdi miettiä, kun jatkoon mennään jo kahdella voitolla. Selkä seinää vasten heti ensimmäisen matsin jälkeen. Periksi ei anneta yhtään. Kaikki jää kentälle viimeisessä matsissa, Ducksin valmentaja Juho Rajala tuumi.

-Mun mielestä oltiin melkein koko ottelu vähän hermostuneita. Ducks pelasi loistavan pelin tänään. Pelasivat juuri vahvuuksien kautta. Onneksi oltiin erän lopuissa hyviä. Kyllä nää pleijarit vaan vähän aina jännittää, Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino analysoi ottelua.

Play off -ottelusarja jatkuu tulevana perjantaina Vantaalla Ducksin kotiotteluna. Tarvittaessa pelataan vielä kolmas ottelu Loimaalla lauantaina.