Iso-Ahjo ja Halla-Vei: Päivän Pläjäys I

0

Kaksosvelipojat Iso-Ahjo ja Halla-Vei tuovat annoksen huumoria jokaisen viikon alkuun. Uusi jakso kuunneltavissa aina maanantaiaamuisin kello 9 alkaen Loimaan Lehden verkkosivuilla. Sarjan aloituksen kunniaksi lehti tarjoaa heti kaksi osaa velipoikien huumoria.

Paina play-merkkiä ja ensimmäinen Päivän Pläjäys alkaa kuulua.

Lue lisää Loimaan Lehden uudesta sarjasta ensimmäisen Päivän Pläjäyksen alta.

 

Kuuntele tästä heti myös toinen Päivän Pläjäys.

 

Loimaan Lehden podcastissa seikkailevat Iso-Ahjo ja Halla-Vei

Loimaan Lehden lukijat pääsevät 22. maaliskuuta kello 9 tutustumaan kaksosvelipoikiin nimeltä Iso-Ahjo ja Halla-Vei, kun poikasten Päivän Pläjäykset saavat ensi-iltansa lehden nettisivuilla.
Pläjäykset koostuvat veljesten elämänpiiristä kumpuavista vitseistä ja tarinoinnista. Ensimmäisessä jaksossa kaksikko esittelee itsensä ja sen päälle kuullaan ensimmäinen Päivän Pläjäys.
Päätoimittaja Kati Uusitalo kehaisee, että kaksikon huumori on tavallista ja avautuu varmasti maalaiskaupungin ja sen ympäristön väelle.
– Kaksikko tunnetaan myös kovin kiltteinä ihmisinä, eli ilkeään huumoriin he eivät taida edes taipua.

Loimaan Lehteä lukeville Iso-Ahjolle ja Halla-Veille Loimaan seutu on tuttu ainakin tarinoista ja lehden palstoilta – ja sen huomaavat kuulijatkin, sillä Pläjäyksissä saattaa hyvinkin vilahtaa tuttuja henkilöitä ja paikkoja.
– En yllättyisi, jos jossakin jaksossa kuultaisiin jotain tinkaamisesta, ja saattaa olla, että Pläjäyksissä usein esiintyvä auto on alun perin hankittu tältä suunnalta. Poikien juttujen perusteella se täytyy kyllä ajoittaa noin Mellilän Autokeskukseen.

Uusi pläjäys saa ensi-iltansa LL:n nettisivuilla vastedes joka maanantai, välillä pidempänä ja välillä lyhyempänä.
– Toivomme tietenkin, että Pläjäykset toisivat virneen lukijoidemme, tai siis nyt myös kuulijoidemme kasvoille ja viikko alkaisi vähän tavallista hauskemmin.
Luvassa on myös muun muassa vappu- ja juhannusspesiaaleja.
– Pläjäyksiä voi toki käydä kuuntelemassa myös muina aikoina sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Jaksot tallentuvat sivuillemme, joten niihin voi palata, jos huumorinnälkä yllättää taannehtivasti.

Nyt lehden nettisivuilla aloittavan huumoripodcastin tekijät eivät ole Loimaalta vaan alunperin Kankaanpäästä. Ari Jussila ja Pekka Kiviharju saattavat eri hahmoineen olla kuitenkin monillekin tuttuja esimerkiksi juhlatilaisuuksista, joissa he ovat ehtineet esiintyä jo 1990-luvulta saakka.
– Live-keikalla meitä on kaksi miestä, mutta viisi henkilöä. Iso-Ahjo ja Halla-Vei heittävät vitsejä ja kisailuttavat porukoita. Mortti Wuorio taas on luontoystävä, joka pitää kuhunkin tilaisuuteen sopivan puheen, johon aiheet on kyselty etukäteen esimerkiksi hääparista tai synttärisankarista. Sitten ovat vielä Ana ja Pena, jotka ovat äänensä juoneet rock-miehet. He vetävät pari piisiä kitaran kera ja myös yhteislaulun juhlaporukan kanssa.
Niin, eikä parane unohtaa Teppanaa, kaksikon kuskia ja urkuria, jonka edesottamuksista myös pläjäyksissä kuullaan.
Lisäksi heitä ja heidän hahmojaan on kuultu vuosikymmenien ajan heidän omissa ohjelmissaan muutamassa paikallisradiossa. Niissä olivat Iso-Ahjon ja Halla-Vein lisäksi äänessä esimerkiksi omatekoisia pölkkyhuumoriuutisia lukeneet Oiva Ponnistus ja Aito Keinotekoinen ja suorissa lähetyksissä juteltiin myös kuuntelijoiden kanssa.

Kuuntele tästä toinen Päivän Pläjäys.