Tieliikenteessä aletaan siirtyä kesänopeuksiin keskiviikosta alkaen.

LIIKENNE Talvi- ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto aloitetaan keskiviikkona siirryttäessä kesänopeuksiin. Tavoitteena on, että koko Suomessa on palattu kesäkauden nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Poikkeuksena saattavat olla huonokuntoiset tieosuudet. Talven jälkeen monilla teillä on päällysteessä halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan toistaiseksi.

Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä kesänopeuksia on voitu käyttää jo maaliskuun alusta saakka valoisaan aikaan sään ja kelin salliessa. Vaikka liikennemerkkeihin ilmestyy taas suurempia lukemia kuin talvella, voi turvallinen ajo edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi.

Keli vaikuttaa myös rengasvalintaan. Uuden tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla ja sidoksissa keliin. Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää. Monilla talvirenkaina on nastarenkaat. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Jos edelleen ajaa talvisilla teillä, ei vielä pääsiäiseksi kannata kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa, Väylävirastosta neuvotaan.

 

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä