KORONATARTUNNAT lisääntyvät edelleen voimakkaasti Varsinais-Suomen alueella. Rajoitusten ja suositusten käyttöönoton jälkeen epidemiatilanne on viime viikkoina vain vakavoitunut. Ravintoloiden sulku ei vielä näy koronatilastoissa.

– Olemme olleet veitsenterällä jo viikkoja koronatartuntojen suhteen. Käytännössä kaikki työkalut koronan leviämisen ehkäisemiseksi ovat jo käytössä, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri ja maakunnan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä sanoo.

– Lähiviikot ratkaisevat minkälainen on Suomen kesä, Pietilä jatkaa ja muistuttaa, että  on entistä tärkeämpää noudattaa ohjeita, käyttää maskia ja välttää turhia tapaamisia.

Viikko sitten alkaneet tiukemmat rajoitukset, esimerkiksi ravintoloiden sulku, eivät vielä näy tartuntojen määrissä.

Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 226. Edellisen seurantajakson ajan ilmaantuvuusluku oli 189. Positiivisten osuus testatuista on hieman laskenut ja on nyt 4,9 prosenttia.

Koronatartunnat ovat yleisempiä nuorten aikuisten ryhmässä, suurin osa tartunnoista Varsinais-Suomessa todetaan 20-24-vuotiailla. Toiseksi suurin ikäryhmä tartunnoissa on 25-29-vuotiaat ja kolmanneksi 30-34-vuotiaat.

Tyksissä on tällä hetkellä sairaalahoidossa 23 potilasta koronavirustartunnan vuoksi. Viime viikolla määrä kasvoi. Viikonlopun ja alkuviikon aikana tilanne on kuitenkin pysynyt tasaisena.