Loimaalla neljä uutta koronatartuntaa viikonlopulta

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin neljä uutta koronatartuntaa perjantain ja sunnuntain välillä. Oripäässä ei todettu uusia tartuntoja viikonloppuna.
Loimaan viikonlopun tapaukset ovat kaikki toisistaan erillisiä ja uusia tartuntaketjuja. Kolmen tartunnan alkuperä ei ole tiedossa, yksi on jäljitettävissä työpaikalle muulle paikkakunnalle. Tapausten johdosta altistui yhteensä 17 henkilöä, jotka asetettiin karanteeniin.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 58 ja eristyksessä kymmenen henkilöä. Oripäässä karanteenissa oli 36 ja eristyksessä 17.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tietojen mukaan koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 111 ja Oripäässä 29 koronatartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen ja sunnuntain tietojen mukaan loimaalaisista oli rokotettu ensimmäiseen kertaan 7,8 prosenttia ja oripääläisistä 8,9 prosenttia. Toisen annoksen on saanut loimaalaisista 2,5 ja oripääläisistä 1,0 prosenttia. Koko Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen annoksen on saanut 9,7 ja toisen annoksen 1,7 prosenttia.
Kun rokotusten edistymistä tarkastellaan yli 70-vuotiaiden osalta, loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 21,6 ja toisella annoksella 4,0 prosenttia. Oripääläisistä yli 70-vuotiaista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 27,8 prosenttia ja toisella annoksella nolla prosenttia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä yli 70-vuotiaiden rokotuskattavuus on 29,9 prosenttia ensimmäisen annoksen ja 1,2 prosenttia toisen annoksen osalta.