LL Arkisto

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin terveydenhuolto laajentaa koronarokotuksia 70–79-vuotiaiden ikäryhmään ensi viikon lauantaina. Rokotukset koskevat loimaalaisia ja oripääläisiä.
Tähän saakka Loimaalla ja Oripäässä on rokotettu yli 80-vuotiaita sekä niitä 60–69-vuotiaita, jotka kuuluvat lääketieteellisesti ensimmäiseen riskiryhmään. Kyseiset rokotukset jatkuvat tänä lauantaina Loimaan pääterveysasemalla.
Ensi viikosta alkaen Loimaan ja Oripään koronarokotukset keskittyvät pelkästään ikääntyneisiin eli 70 vuotta täyttäneisiin ja sitä vanhempiin. Loimaan kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen perustelee tätä sillä, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeisti keskiviikkona rokottamaan ensin ikääntyneet eli 70 vuotta täyttäneet. Samalla THL tiedotti siitä, että Astra Zenecan rokotetta voidaan antaa myös 70 vuotta täyttäneille.
Heikkinen kertoo THL:n uuden ohjeistuksen vaikuttavan Loimaalla siten, että 60–69-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset joudutaan keskeyttämään toistaiseksi eikä riskiryhmäläisten rokotuksia päästä toistaiseksi laajentamaan nuorempiin ikäluokkiin.
Hän kuitenkin muistuttaa, että ne 60–69-vuotiaat riskiryhmäläiset, jotka ovat jo saaneet rokotusajan ajanvarauksesta, tullaan rokottamaan suunnitellusti. Ainoastaan uusia rokotusaikoja ei tulla toistaiseksi antamaan alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille.
Ensi viikon lauantaina järjestettävään rokotukseen on noin 300 rokoteannosta. Ajanvaraus alkaa maanantaiaamuna kello 8 numerosta 02 761 2250.