Pankkien yhdistymisestä on tarkoitus päättää toukokuun lopulla. Kuva: Lari Kiviranta.

LOIMAA Loimaan Osuuspankin ja Lounais-Suomen Osuuspankin hallitukset ovat allekirjoittaneet sulautumisasiakirjat. Yhdistymisestä on tarkoitus päättää 26. toukokuuta kummankin pankin edustajiston kokouksessa.

– Yhdistymisen avulla halutaan vahvistaa Loimaan ja Paimion–Sauvon alueen elinvoimaa ja luoda kannattavaa kasvua myös tulevaisuudessa sekä olla paremmin vaikuttamassa alueella toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin, OP Lounais-Suomen hallituksen puheenjohtaja Juhani Alastalo perustelee.

Suunnitelman mukaan uusi pankki aloittaisi ensi vuoden alussa. Uusi pankki jatkaisi virallisesti Lounais-Suomen Osuuspankin nimellä, mutta Loimaalla käytettäisiin jatkossakin markkinointinimenä OP Loimaata.

– Yhdistymishankkeen lähtökohtana on, että asiakassuhteet jatkuvat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, kertoo OP Loimaan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Heikkilä.

Pankkien tiedotteessa kerrotaan, että yhdistymisellä halutaan vahvistaa pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

Alastalon mukaan pääomiltaan vahva pankki pystyy vastaamaan paremmin yritysten, maatalouden ja henkilöasiakkaiden rahoitustarpeisiin.

– Suunnitelman mukaan koko nykyinen henkilöstö jatkaa uuden pankin palveluksessa, eli tutut pankkilaiset palvelevat asiakkaitamme jatkossakin.

Tiedotteen mukaan molemmat pankit ovat vakavaraisia, mutta asiakaskäyttäytymisen ja asiakastarpeiden muutos sekä alan uudenlainen kilpailu vaativat palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Lisäksi pankkeihin kohdistuva sääntely kiristyy ja aiheuttaa pankeille lisätöitä ja uusia kustannuksia.

– Pankkien hallitukset selvittivät hyvässä yhteishengessä mahdollisuutta yhdistää voimat laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden turvaamiseksi kaikille asiakkaillemme. Olemme yksimielisesti yhdistymisen kannalla, sillä se on ennen kaikkea asiakkaiden etu, Heikkilä katsoo.

Alastalo kertoo, että yhdistymishankkeen tiimoilta on järjestetty molempien pankkien hallintoneuvoston ja edustajiston jäsenille keskustelutilaisuuksia, joissa asiaa on käsitelty avoimesti.