Oripäässä on takana 17 tartunnan koronaviikko – Kultasiiven päiväkoti on toistaiseksi suljettu

1

ORIPÄÄ, LOIMAA Oripäässä todettiin viime viikon aikana yhteensä 17 koronatartuntaa, joista viikonvaihteessa perjantain ja sunnuntain välisenä aikana todettiin 12 tapausta.
Loimaan ja Oripään sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen tartuntatautivastuulääkäri Sari Koistinen kertoo Oripään tartuntojen ja altistumisten olevan peräisin työpaikoilta päiväkodista ja maataloudesta.
Oripään sosiaalijohtaja Heli Kaskiluoto sanoo kunnan sulkeneen Kultasiiven päiväkodin maanantaina, koska päiväkodissa on todettu tartunta, josta on aiheutunut lukuisia altistumisia. Nallenkolon päiväkoti jatkaa toimintaansa.
Oripään koronatyöryhmä kokoontuu maanantaina iltapäivästä miettimään toimenpiteitä, onko joitakin palveluita tarpeen sulkea hetkellisesti. Kaskiluoto kertoo, että pohdittavana on muun muassa kunnan kuntosalin sulkeminen.
– Oripään tilanne on nyt vain niin hankala, hän perustelee.

LOIMAALLA todettiin viime viikon aikana yhteensä kuusi koronatartuntaa, joista neljä viikon lopulla.
– Tilanne on muuttunut aika dramaattisesti, Koistinen summaa Oripään ja Loimaan tilannetta.
Koistisella ei ole tietoa siitä, onko viime viikon tartunnoissa kyse muuntoviruksesta. Hän muistuttaa, että vuosi sitten keväällä Loimaalla oli vastaavanlaisia tautirypäksiä ennen muuntovirusta.
Koistinen korostaa viime viikon tartuntojen tulevan työpaikoilta ja muistuttaa koronaohjeiden noudattamisesta myös työpaikoilla.
– Selvästikään työpaikoilla ei ole nyt noudatettu ohjeita, hän sanoo erityisesti Oripäähän viitaten.
Koistinen arvioi, että Oripäässä on voitu tähän asti elää pienessä lintukodossa koronapandemian suhteen, mutta nyt on korkea aika alkaa noudattaa ohjeita ja suosituksia.
Koistinen ohjeistaa välttämään yli kuuden hengen kokoontumisia, kimppakyytejä ja yhteisiä kahvittelutaukoja samassa tilassa. Hän muistuttaa maskin ja visiirin käytöstä työpaikoilla.
– Jos olet omassa työhuoneessasi yksin, niin silloin ei tarvitse maskia.

KOKO pandemian aikana Loimaalla on todettu 101 ja Oripäässä 18 koronatartuntaa. Tiedot perustuvat Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastoihin maanantaiaamulta.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 34 ja Oripäässä 49 henkilöä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan viime viikon päätteeksi loimaalaisista oli rokotettu ensimmäiseen kertaan 985 (6,2 %) ja toiseen kertaan 391 (2,5 %). Ensi kertaan rokotettujen määrä lähes tuplaantui viime viikon aikana.
Oripääläisistä ensimmäisen annoksen on saanut 81 (6,1 %) ja toisen annoksen 13 (1,0 %).

1 KOMMENTTI

  1. Kyllä on heikkoa uutisointia. Uutisointi kestää (pallopelien tulokset tärkeämpiä) eikä siinä Loimaan tartuntojen osalta kerrota edes sitä perusasiaa, onko kyse vanhoista vai kokonaan uusista tartuntaketjuista.

Kommenttien lisääminen on estetty.