Oripäässä on todettu yksi uusi koronatartunta – ensi viikolla rokotetaan kahtena päivänä

0
Aluehallintovirasto harkitsee koronarajoitusten jatkamista vuodenvaihteen yli. Kuva: Riitta Salmi.

LOIMAA, ORIPÄÄ Oripäässä on todettu yksi uusi koronatartunta torstaina. Oripään kunnan sotesta kerrotaan, että tartunta liittyy vanhoihin ketjuihin, eikä tartunnasta aiheutunut uusia altistumisia.
Loimaalla ei todettu uusia koronatartuntoja keskiviikkona eikä torstaina. Kaupungin terveydenhuollon mukaan yksi uusi altistuminen ilmeni, ja se liittyy ulkopaikkakuntalaiseen tartuntaketjuun.
Perjantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 23 ja eristyksessä kuusi henkilöä. Oripäässä karanteenissa oli kolme ja eristyksessä yksi.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 119 ja Oripäässä 33 koronatartuntaa.

70–79-vuotiaiden loimaalaisten ja oripääläisten koronarokotukset alkavat tänä lauantaina. Samalla jatkuvat yli 80-vuotiaiden rokotukset. Lauantaina käytössä on 472 rokoteannosta.
Ensi viikolla rokotuspäiviä on kaksi, perjantaina ja lauantaina, sillä terveydenhuolto saa poikkeuksellisesti pääsiäisviikon eli viikon 13 rokotteet käyttöön jo ensi viikolla. Näin ollen pääsiäisviikolla ei järjestetä rokotuksia Loimaan pääterveysasemalla, koska kyseisen viikon annokset käytetään jo ensi viikolla.
Tämän hetkisten tietojen mukaan ensi viikon perjantaina käytössä on 336 ja ensi lauantaina 530 rokoteannosta.

Loimaan kaupungin terveydenhuollossa purettiin perjantaina vielä tämän viikon maanantaina rokotuspuhelimeen saapuneita ajanvarauksia. Terveydenhuolto purkaa jonoa päivittäin, mutta takaisinsoitto voi kestää useita päiviä.