Rajoitustoimista huolimatta koronatilanne vain pahentunut Varsinais-Suomessa

0

KORONA – Ei mitään merkkejä koronavirustartuntojen vähenemisestä. Tartunnat eivät ole lähteneet laskuun, vaikka tiukempia rajoituksia on ollut käytössä jo kaksi ja puoli viikkoa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä määrittelee maakunnan tilanteen.

Uusi päiväkohtainen ennätys koronatartunnoissa saatiin eilen torstaina, kun Varsinais-Suomessa todettiin 142 uutta koronavirustartuntaa. Aiempi  päiväkohtainen ennätys oli 2. maaliskuuta, ja silloin tartuntoja oli 112.

Ilmaantuvuusluku, joka kertoo koronatartuntojen määrän 100 000 asukasta kohti viimeisen 14 vuorokauden aikana, on Varsinais-Suomessa jo tasolla 239. Ilmaantuvuus on noussut nopeasti.

Pietilä korostaa, että nyt ei ole hyödyllistä tuomita toisiamme. Tärkeämpää on katsoa eteenpäin ja oppia virheistä.

– Ratkaisevaa ei ole, missä yhteydessä koronatartunta on saatu tai mitä on tehty, kun on oltu koolla. Virus ei välitä, juhlimmeko vai olemmeko hartaasti lähellä toisiamme. Pitää välttää turhia kontakteja, jotta saadaan taudin leviäminen hallintaan.

Tyksissä on parikymmentä potilasta hoidossa koronavirustaudin takia. Tilanne on viikon ajan ollut miltei ennallaan. Kaiken kaikkiaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on ollut 277 potilasta hoidossa koronavirustaudin takia epidemian aikana.