Aluehallintovirasto harkitsee koronarajoitusten jatkamista vuodenvaihteen yli. Kuva: Riitta Salmi.

VARSINAIS-SUOMEN sairaanhoitopiiri on antanut keskiviikkona lausunnon Lounais-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain käyttöönotosta (58 g §) niin, että tiloja suljettaisiin asiakkailta ja osallistujilta väliaikaisesti mahdollisimman pian. Sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan epidemiologinen tilanne on sellainen, että tilojen sulkemisen mahdollistava pykälä otettaisiin käyttöön koko maakunnan alueella.
Maakunnassa ilmoitettiin 112 uutta koronavirustartuntatapausta tiistaina. Kyseessä on uusi päiväkohtainen ennätys. Keskiviikkoon mennessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu noin 5 753 koronavirustapausta.
Ilmaantuvuusluku, joka kertoo koronatartuntojen lukumäärän suhteessa 100 000 asukkaaseen viimeisen 14 vuorokauden aikana on Varsinais-Suomessa noussut 163:een. Ilmaantuvuus nousee nopeasti: viikko sitten lukema oli 130.
– Nyt on todella tärkeätä, että ihmiset ottavat tämän tilanteen vakavasti, tekevät etätyötä jos vaan on mahdollista, pesevät kätensä ja käyttävät maskia. Sosiaaliset kontaktit on vähennettävä minimiin, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.
Viime viikon aikana, eli 22.–28.2. ilmoitetuista tapauksista tartunnan lähde on tällä hetkellä tiedossa 67 prosenttia tapauksista.
Keskiviikkona aamulla sairaalahoidossa Tyksissä oli kahdeksan potilasta. Epidemian aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa on toistaiseksi hoidettu 196 koronaviruspotilasta sisältäen meneillään olevat hoitojaksot.