Aluehallintovirasto harkitsee koronarajoitusten jatkamista vuodenvaihteen yli. Kuva: Riitta Salmi.

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin yksi uusi koronatartunta tiistaina.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon mukaan kyse on tartuntaketjusta, josta todettiin Loimaalla yksi tartunta aiemmin viime viikonloppuna, mutta tartunnan varsinaisesta lähteestä ei ole varmuutta.
Oripäässä ei todettu uusia tartuntoja alkuviikon aikana.
Keskiviikkoaamusta Loimaalla oli karanteenissa kuusi ja eristyksessä kolme henkilöä. Oripäässä oli eristyksessä yksi, karanteenissa ei yhtään henkilöä.
Koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 124 ja Oripäässä 34 koronatartuntaa.

Yli 70-vuotiaiden loimaalaisten ja oripääläisten koronarokotukset jatkuvat pääsiäisen jälkeen lauantaina 10. huhtikuuta. Tuolloin käytössä on 700 rokoteannosta. Käytössä on sekä Pfizer-Biontechin että Astra Zenecan rokotetta.
Toistaiseksi on avoinna, päästäänkö rokotuksia laajentamaan uusiin ryhmiin lauantaina 17. huhtikuuta vai vasta huhtikuun loppupuolella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiistaipäivän tilastojen mukaan loimaalaisista oli rokotettu ensimmäisellä annoksella 16,5 ja oripääläisistä 14,8 prosenttia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus oli ensimmäisen annoksen osalta 17 prosenttia.
Yli 70-vuotiaista loimaalaisista oli rokotettu ensimmäiseen kertaan 52,1 ja oripääläisistä 48,9 prosenttia, kun koko sairaanhoitopiirissä vastaava osuus oli 61,5 prosenttia.