Alastaro nappasi huikean voiton trillerikarsinnassa – Katso futsalin paikallisottelu TPK–AU

0

Futsalin liigakarsinnat käynnistyivät perjantaina Varsinais-Suomen paikallisottelulla. Vastakkain olivat Ykkösen kärkikaksikko Turun Pallokerho ja Alastaron Urheilijat, jotka kumpikin tavoittelevat nousua liigaan.

Alastaro haki karsintojen ensimmäisen voiton Turussa TPK:lta. Ottelu päättyi maalein 5–6 (3–2).
Loimaan Lehti lähetti ottelun suorana lähetyksenä. Voit katsoa lähetyksen nyt videotallenteena.

Alastaron Urheilijoiden maalit:
0:08 Louhela Mikke
8:13 Mäkinen Janne
22:49 Tamminen Riku
32:10 Happonen Tuomas
32:23 Luoma Jani
32:51 Happonen Tuomas

Alastaro kohtasi TPK:n Turussa pitkäperjantaina kello 15 alkaneessa ottelussa. Pelistä tuli suora selostettu lähetys Loimaan Lehden ja Turun Sanomien verkkosivujen kautta. Alkustudio alkoi puoli tuntia ottelua aiemmin. AU:ta studiossa edustaa Juho Nurmi, jonka kausi päättyi ennen aikojaan polvivammaan.

Ottelun selostaa Juha Hyssälä ja kommentaattorina on Urim Hoda.

Ennakko-, tauko- ja jälkistudiossa isäntänä on Mikko Seppälä ja vieraana on Juho Nurmen lisäksi TPK-legenda Ville Paakkonen.

Suoran lähetyksen jälkeen ottelu ja studiot ovat katsottavissa videotallenteena tällä sivulla.

 

————

Ykkösen runkosarja sai Alastaron Urheilijoiden(AU) kannalta onnellisen lopun. Joukkue sijoittui sarjassa kakkoseksi, mikä tarkoittaa sitä, että AU taistelee liigakarsinnoissa noususta Futsal-Liigaan.

AU:n vastustajat liigakarsinnoissa ovat Ykkösen voittajajoukkue TPK sekä liigajoukkueet PJK ja Ilves FS. Karsintalohkossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen, minkä jälkeen kaksi parhaiten menestynyttä joukkuetta saavat paikan Liigaan kaudelle 2021–2022. Lohkossa kolmanneksi ja neljänneksi jääneet joukkueet pelaavat ensi kaudella luonnollisesti Ykkösessä.

AU lähtee karsintoihin varmasti altavastaajana, mutta rohkeasti pelaamaan omaa peliään. Pelit ovat luonteeltaan jännittäviä, mutta joukkueen sisältä löytyy kokemusta tiukoista paikoista. AU on näyttänyt vuosien saatossa muun muassa Suomen Cupissa kaapin paikkoja liigajoukkueille.

Alastaro on ainoa joukkue karsinnoissa, jolla ei ole kokemusta Liigasta. Ilves on joukkion selvästi meritoitunein seura. He ovat pelanneet koko vuosituhannen Liigassa, minkä aikana SM-mitaleita on kertynyt hurjat 15 kappaletta. Näistä peräti kahdeksan on SM-kultia. Viimeisin mitali (pronssi) on vuodelta 2018. Sen jälkeen seurassa on kuitenkin tapahtunut jotain ja heillä on ollut selvästi vaikeampaa. Viime kaudella joukkue oli vaarassa tippua Ykköseen, mutta korona keskeytti Liigan heidän kannaltaan otolliseen aikaan.

AU:n pelaajavalmentaja Sami Happonen on toiveikas karsintapelien suhteen, vaikka valmistautuminen kauden isoimpiin peleihin ei ole sujunut optimaalisesti.

– Otteluohjelma ei ole ollut otollinen liigakarsintoja ajatellen. Meillä on vain yksi peli viimeisen kolmen viikon aikana. Liigan puolelta tulee kuitenkin ihan sopivat ja voitettavissa olevat vastustajat. Ilveksen olisin ennakoinutkin olevan liigakarsinnassa, jos ennen kauden alkua olisi tätä kysytty. PJK:n me viime kaudella onnistuimme kertaalleen voittamaan, ja meno ei ole ollut heillä viime aikoina kovin hyvä Liigan puolella. Melkein pidän jopa TPK:ta kovimpana vastuksena karsinnoissa, mutta hekin ovat todistetusti voitettavissa. Se edellyttää kuitenkin paljon parempaa pelaamista kuin reilu kuukausi sitten heitä vastaan, Happonen aprikoi.

Purppuralohikäärmeet hävisi kenraaliharjoituksessaan Loimaalla EBK:lle maalein 4–5. Tuo ottelu toimi vain ja ainoastaan ottelutuntuman ylläpitämisenä. Taktinen peli loisti poissaolollaan ja kaikkia uusimpia jippoja ei tuossa panoksettomassa pelissä suotta paljastettu. Viininpunaiset olivat nimittäin varmistaneet ennen kyseistä ottelua kakkossijansa ja sarjan piikkipaikalle ei ollut enää mahdollisuuksia.

Vahvan joukkuepanoksen lisäksi AU onnistui Ykkösessä upeasti myös yksilötasolla. Ykkösketjun tehokolmikko vei lopullisessa pistepörssissä kolmoisvoiton. Mikke Louhela, Jani Luoma ja Tuomas Happonen päätyivät kaikki kolme sattumalta samaan pistemäärään. Jokainen tehtaili 47 tehopistettä mieheen.

Louhelan tehot olivat 34+13, Luoman 25+22 ja Happosen 24+23. Lukemat olisivat eittämättä kaikilla heistä olleet vielä seuraavalla kymmenluvulla, mikäli Luoman lopputalvi ei olisi ollut niin rikkonainen. Tästä huolimatta kyseessä oli pisteiden valossa koko Suomen tehokkain trio tänä kautena.

Opettajamies Sami Happonen antaa joukkueelle Ykkösen kaudesta kiitettävän arvosanan, arvatenkin.

– Kouluarvosana 9. Joukkueemme oli Ykkösessä eniten kehittynyt vuoden aikana verrattuna muihin sarjan joukkueisiin. Olemme keskittyneet omaan tekemiseen hyvällä fiiliksellä. Voitimme jokaisen vastustajan vähintään kerran, mutta emme huudelleet tavoitteistamme. Se tyyli sopi meille erittäin hyvin.

 

Alastaron Urheilijoiden karsintapelipäivät:

Perjantai 02.04.2021 klo 15.00 TPK – AU, Samppalinna (SUORA LÄHETYS Loimaanlehti.fi:ssä)

Sunnuntai 11.04.2021 klo 15.00 AU – PJK, Loimaan liikuntahalli (SUORA LÄHETYS Loimaanlehti.fi:ssä)

Lauantai 24.04.2021 klo 15.00 Ilves FS – AU, Kauppi Sports Center

 

Alkuperäinen teksti: Jesse Happonen

Ottelustriimin toteutus: Turun Sanomat ja Loimaan Lehti yhteistyössä MNR:n kanssa.

Juttua päivitetty ottelun jälkeen 2.4. kello 17: Johanna Käkönen.