LL Arkisto/Kuva Elli Mattila.

Futsal
Jesse Happonen

AU–PJK 1–0 (0–0)
Alastaron Urheilijat otti futsalin liigakarsinnoissa toisen voittonsa, kun se kaatoi Loimaalla pirkkalalaisen PJK:n lukemin 1–0.

PJK oli sunnuntaihin asti monissa asiantuntijapiireissä karsintalohkon ennakkosuosikki, mutta peliesityksessä tuo ei lopulta näkynyt. Liigassa sijalle 11 sijoittunut joukkue ei saanut peliään oikeastaan koko pelin aikana käyntiin.

PJK:n vaisuus oli pitkälti myös AU:n hyvyyttä. Kotiläksyt oli tehty nyt viimeisen päälle, ja vierailijoiden vahva erikoistilannepelaaminen sivurajoissa ja kulmapotkuissa torpedoitiin täysin hyvillä sijoittumisilla. Tähän kotijoukkue panosti viimeistelytreeneissään ja oli hienoa nähdä, kuinka hyvä scouttaaminen tuotti tulosta.

Alastaron peli-ilmeessä näkyi se, että alla oli itseluottamusta nostattanut voitto karsintojen avausottelusta TPK:ta vastaan. Joukkue käytännössä jatkoi nyt Loimaalla siitä, mihin se Turussa jäi. Pelitaktiikka perustui kurinalaiseen ja tiiviiseen puolustusmuotoon. AU on niin vahva joukkue vastaiskuissa, että se pystyy välillä perustamaan hyökkäyspelinsä pitkälti niihin. Näköjään myös rutinoitunutta liigajoukkuetta vastaan.

Tällä kertaa voittoon riitti yksi maali. Osuman iski terävän vastahyökkäyksen päätteeksi Mikke Louhela, kun peliä oli jäljellä enää reilut kolme minuuttia. Syötön maaliin tarjoili Tuomas Happonen. Voisi jopa sanoa, että oli hyvä, kun johtomaali syntyi niin myöhään. Näin PJK:lla ei ollut paljoa aikaa kiriä peliä tasoihin.

Todellisuudessa oli melkoinen ihme, että maalihanat aukesivat vasta tuolloin. AU:lla oli ollut peräti kolme tolppalaukausta ja pari vain senttejä tolpan ohi lipunutta kutia. Suurimpana epäonnen soturina maalipaikoissa oli Aleksi Pekonen, joka kolisutteli pystypuita kahdesti. Kerrottakoon, että myös PJK napautti pallon kertaalleen tolppaan täysin avopaikasta.

Tämä tapahtui vain hetki ennen Purppuralohikäärmeiden osumaa.
PJK ei aikaillut päästettyään maalin, vaan he ottivat välittömästi aikalisän kautta maalivahdin pois. Ylivoimalla pyörittäminen ei tuottanut kuitenkaan tulosta.

Vierasjoukkue sai muutaman laukauksen aikaiseksi, mutta nuo eivät tulleet vaaralliselta maalintekosektorilta. Lisäksi PJK:n perisynti oli läpi ottelun, että he hakivat koko ajan kapteeninsa Miikka Mörön jalkaa. Hänellä on voimakas kuti, mutta se on helppo lukea pelin saatossa pois, kun jokainen erikoistilanne kulkee hänen kauttaan.

Alastaron aktiivinen alivoimaneliö kesti PJK:n loppupyörityksen ja ottelu päättyi lopulta todella maukkaaseen Henri Saarisen nollapeliin. Pelin panoksiin ja vastustajan kovuuteen nähden nollapeli on Saariselta ilmiömäinen suoritus. Monivuotinen AU-kassari oli kieltämättä kentän paras. Hän suorastaan säteili varmuutta.

Voitto tarkoitti sitä, että AU:n nousu liigaan on todella lähellä. Kaikki on täysin omissa käsissä. Karsintojen viimeisestä ottelusta Ilvestä vastaan riittää tasapeli. Karsintojen yhtenäinen päätöskierros on 24. päivä huhtikuuta.

Jännitettävää riittää kuitenkin jo tuota päivämäärää ennen. Alastaron nousu voi nimittäin varmistua, kun PJK ja Ilves kohtaavat tulevana viikonloppuna. Mikäli Ilves ei voita tuota ottelua, on AU:n nousu liigaan selviö.