Juho-Matti Henttonen ja muu Bisons-joukkue pääsee jälleen tositoimiin, niin myös yleisö seuraamaan ottelua. Kuva: LL arkisto.
Koripallo
Marko Mäkilä
Torpan Pojat–LoKoKo Bisons 74–92
LoKoko Bisonsin ja Torpan Poikien välinen toinen finaali pelattiin ToPon kotisalissa Munkkiniemen yhteiskoululla tiistaina. Biisonit puski ToPosta  toisen perättäisen voiton, joten Miesten I Divisioona A:n mestaruus ja liigapaikka ovat tarjolla Loimaalla perjantaina pelattavassa kolmannessa finaalissa.
Biisonit otti alkulämpöä ehkä liiankin hyväntuulisena ja ToPo sai ottelun alussa rytmistä paremmin kiinni ja olivat vahvoja korin alla.
Bisons oli vaikeuksissa lähes kaikessa. Kuusi menetystä, 4/11 kahden pisteen heitot, ei ainuttakaan vapaaheittoa. Ensimmäinen jakso ToPolle 20–14. Coach Darko Mihajlovic kertoi pelaajille kohtuuvahvasti lyhyellä tauolla, miten toisen jakson alkuun joukkueen pitää tulla.
Toinen kymmenminuuttinen alkoi kuitenkin lähes yhtä tahmeasti kuin ensimmäinenkin. Kotijoukkueelta Kauppinen ja Sandberg tehtaili pisteitä miten halusivat. Biisonileiriä pitivät pystyssä Hollo kolmella kolmosellaan ja Marttinen kovalla puolustuksellaan. Jakson viimeiset viisi minuuttia biisonit pystyi lopulta viemään nimiinsä 10–7 ja puoliajalle mentiin Topon pisteen johdossa 35–34.
Pukukopista kentälle marssi päättäväisen oloinen biisonijoukkue. Ote siirtyi pikkuhiljaa vierasjoukkueelle hurjan prässin ansiosta. Kolmannen jakson päättyessä ToPo oli menettänyt pallon 19 kertaa Biisoneiden onnistuessa rankaisemaan niistä 24 pisteellä.
Spyridonidis nousi vahvasti esiin 11 pisteellä. Kolmannen loppu Biisoneille 17–9 ja koko jakso lopulta 18–32. Näin viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 53–66.
Neljäs jakso jatkui kovalla Biisoneiden prässillä, joka tuotti ToPolle hurjat 26 menetystä koko peliin. Kovalla sykkeellä Biisonit raapi myös lopulta 13 hyökkäyslevypalloa saaden näin 19 pelitilanneheittoa enemmän kuin kotijoukkue.
Neljännen loppupuoliskolla Topo yritti vielä koventaa otteitaan, mutta kotijoukkueen pyristelyt olivat 20 pisteen takaa jokseenkin turhaa, mitä nyt Ilpo Pehkonen pääsi viimeisen minuutin aikana heittämään pari vapaata kolmosta sisään kun muut jo odottelivat loppusummeria. Toinen finaali: Topo 74–92 LoKoKo Bisons.
Biisoneilta nähtiin taas vahvaa pelaamista laajalla rintamalla. Kuusi pelaaja yli kymmenen pisteen ja Henttonenkin 9 pisteessä.Coach Mihajlovic toisen perättäisen voiton jälkeen:
– Tämä voitto ansaittiin kovalla työllä ensimmäisen jakson löysäilyn jälkeen. Olimme alussa liian rentoja, annoimme vastustajan toteuttaa hyökkäystään miten halusivat ja surkea puolustuksemme näkyi myös toisessa päässä huonoina ratkaisuina.
– Toisella ja varsinkin kolmannella jaksolla saimme puolustuksessa asiat toimimaan ja sitä kautta hyökkäämisemme tuli helpommaksi. Kaksi voittoa ei vielä tarkoita mestaruutta. Emme saa rentoutua yhtään vaan perjantaina tulemme kotisalissamme kolmanteen finaaliin alusta asti valmiina ja meidän pitää pystyä pelaaman omalla tasollamme täydet neljä jaksoa. Tänään pystyimme siihen 28 minuuttia.
Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla Biisoneille perjantaina 23.4. Loimaan Liikuntahallissa. ​