Bisons ja HBA voittoihin kotonaan – kolmas ottelu pelataan torstaina

0

Koripallo
Marko Mäkilä

Bisons – HBA-Märsky 82–67 (2.4.)
HBA-Märsky – Bisons 87–72 (5.4.)

Jännitys kasvaa Bisons Loimaan ja HBA-Märskyn kohdattua kahdesti välieräsarjassa. Bisons vei ensin pelin kotonaan, kunnes HBA-Märsky kuittasi pisteet tasan Helsingissä. Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran torstaina Loimaalla.

Ensimmäinen ottelu pelattiin Loimaalla viime perjantaina. HBA tuli peliin kovalla asenteella ja hurjalla intensiteetillä vieden ottelun ensimmäisen jakson alun vahvasti 5–10. Päävalmentaja Darko Mihajlovic otti aikalisän ja puhuttelun jälkeen Biisonit olivat valmiina peliin. Tilanne alkoi kääntyä ja ensimmäisen jakson Biisonit veivät vahvasti 21–13.

Pitkälla tauolla kahden jakson jälkeen tilanne oli tiukka 36 –31. Biisoneiden kova heittovire antoi kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentiksi 42.

Kolmannen jakson alkuun Biisonit tulivat jälleen hienosti vieden ensimmäiset viisi minuuttia 12–7, mutta HBA pystyi nostamaan intensiteettiään pykälän lisää. Vierasjoukkueen Thomas Exaucia ja Viljami Vartiainen pitivät HBA:ta vahvasti mukana tehden molemmat 16 pistettä mieheen kolmeen ensimmäiseen jaksoon. Kotijoukkueen pisteet jakautuivat tasaisemmin.

Viimeisellä jaksolla Exaucian ja Vartiaisen pistetehtailu hiipui, kun taas kotijoukkue käytti vapaat heittopaikat tehokkaasti. Varsinkin sarjan parhaaksi isoksi pelaajaksi tituleerattu Jalen Canty hurjasteli komeat 14 pistettä viimeiseen jaksoon keräten koko peliin 25 pistettä.

Kotijoukkueesta vahvasti esiintyivät myös Henttonen (10p), Spyridonidis (13p) ja McSwain (14p), mutta ennen kaikkea jälleen kerran onnistumisten takeena oli pelaajien vahva luottamus toisiinsa.

Neljännen jakson Biisonit veivät hienosti 26–17 ja näin koko ottelun 82–67.

Toinen välieräottelu pelattiin HBA:n kotisalissa Helsingissä maanantaina 5.4. Etukäteen HBA:lta oli odotettavissa kovaa prässiä, kontaktia ja aktiivista käsillä puolustamista.

Ensimmäisen jakson puoliväliin ottelu eteni tasaisesti. Jakson edetessä HBA:n hurja paine pallolliseen pelaajaan aiheutti lopulta Biisoneille 10 menetystä 10 minuuttiin. HBA sai hyvän alun otteluun ja vei ensimmäisen jakson nimiinsä 21–12.

Toisen jakson alussa Biisonit pääsi peliin mukaan erityisesti kapteeni Henttosen onnistumisilla. HBA onnistui pitämään yllä hurjaa intensiteettiä koko 12 pelaajan rosterilla ja huolimatta Biisoneiden parantuneesta peli-ilmeestä pitkälle tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 35–28.

Kolmas jakso eteni HBA:n käsikirjoituksella. Biisonit ei saanut hyökkäystään toimimaan kuin satunnaisesti, palloa ei saatu sisälle korin alle Cantylle hyviin tekopaikkoihin.

Palloskriinien pelaaminen ei tuottanut tarvittavaa etua HBA:n pelaajien onnistuessa roikkumaan pallollisessa kuin myös pallottomissa pelaajissa virheen rajamailla. Thomas Exaucia lisäsi kaasua keräten kolmen jakson aikana 20 pistettä. Biisoneiden kaukoheittojen osuessa kuitenkin kohtuullisesti kolmas jakso meni kotijoukkueelle 30–28.

Neljännen alkaessa Biisonit olivat iskuetäisyydellä, vain 9 pistettä perässä. Heinosen ja McSwainin molempien neljä henkilökohtaista virhettä lisäsivät tuskaa Biisonien penkin päässä. Neljännen alku eteni HBA:n hurjasta prässistä huolimatta tasaisesti.

Biisoneiden sisäpelin tökkiessä pahasti, oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella, HBA onnistui säilyttämään ensimmäisellä jaksolla hankkimansa johdon loppuun asti. Loppusummerin soidessa tulostaulu (87-72) kertoi kotijoukkueen tasoittaneen sarjan.

Darko Mihajlovic halusi pelin jälkeen onnitella kotijoukkuetta kovasta voitosta.

– HBA ansaitsi tänään voittonsa. Me emme perjantain hyvästä pelistä huolimatta olleet valmiita vastustajan hurjaan intensiteettiin. Annoimme vastustajalle liikaa helppoja pisteitä ja toisaalta emme saaneet hyökkäyksessä luotua riittävää etua.

– Annoimme vastustajalle liikaa toisia mahdollisuuksia, joista he saivat tehtyä 17 pistettä ja tähän kun lisää meille poikkeuksellisen huonon sisäpelin lopputulos ei voi olla muuta kuin tämä.
Sarja jatkuu torstaina 8.4. Loimaalla klo 18.30.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä