Alexandros Spyridonidis oli hurjalla pelipäällä 25 pisteellä ja peräti 10 syötöllä. Kuva: Eveliina Toivola

Koripallo
Marko Mäkilä

Bisons–ToPo 97–80

1. divisioona A:n finaalit alkoivat Loimaalla lauantaina. Runkosarjan tilastojen perusteella vastakkain olivat sarjan paras puolustus (Biisoneiden vastustajan pistekeskiarvo 71,1) vastaan sarjan paras hyökkäys ( ToPon pistekeskiarvo 91,9).
Ensimmäinen jakso pelattiin tasaisesti.

Molemmat joukkueet esittivät hyvää koripalloviihdettä, ToPon onnistuessa kolmen pisteen kaaren takaa hurjalla prosentilla 45,5 (5/11) kun taas Biisonit viimeistelivät kahden pisteen suoritukset lähes täydellisesti 88,9 prosentilla (8/9).

Biisoneilta vahvasti ensimmäisellä jaksolla esiintyivät Marttinen, Henttonen ja Canty. ToPon pistekärkinä Michelsen ja Makkonen. Ensimmäiset 10 minuuttia Biisoneille 26–24.

Toisella jaksolla pistetehtailu hieman hyytyi molemmilla joukkueilla. Biisoneiden koreista vastasi lähinnä Jalen Canty, joka keräsi kahteen ensimmäiseen jaksoon hurjat 17 pistettä. Topolla vastuu pisteistä jakaantui tasaisemmin.

Puoliajalle mentiin Biisonijohdossa 40–37. ToPon heittopeli jatkui kaaren takaa edelleen hienosti (6/17) kun taas Biisoneiden kaukoheitot kolisivat rautoihin (2/13)
Jälkimmäiselle puolikkaalle lähdettiin edelleen tasaisesti.

Kolmannen jakson puolivälissä ToPo johti pisteellä 48–49. Jakson loppu meni kuitenkin todella vahvasti Biisoneille 21–7 kotijoukkueen onnistuessa kaaren takaa Henttosen ja Spyridonidiksen johdolla. Viimeiselle jaksolle siis Biisoneiden tukevassa johdossa 69–56.

Neljännellä jaksolla ei ToPosta enää ollut haastajaksi. Vierasjoukkueen menetysten määrä kasvoi ja heittokaan ei enää uponnut kun taas Biisoneiden peli säilyi tasaisena lähes loppuun asti. Kotijoukkueen aloitusviisikko keräsi kukin kaksinumeroisen pistesaaliin, Alexandros Spyridonidiksen ollessa hurjimmalla pelipäällä 25 pisteellä ja peräti 10 syötöllä. Biisoneille finaalisarjan ensimmäinen koitos 97–80.

Päävalmentaja Darko Mihajlovicin sykkeen hieman laskiessa hän antoi taas kiitoksensa joukkueelleen.

– Huolimatta hieman hitaasta ja hermostuneesta startista otteluun, pystyimme parantamaan pelaamistamme ottelun edetessä. Kun saimme heittopelimme rullaamaan, oli ToPon vaikea päästä enää peliin mukaan. 17 pisteen voitto ei mitenkään kerro koko totuutta pelistä. Kolme jaksoa pelattiin kuitenkin lähes tasan. Tiistaina sarja jatkuu ja meidän pitää olla taas valmiita pelaamaan finaalien arvoista koripalloa, Mihajlovic muistutti.
Finaalien toinen ottelu pelataan tiistaina 20.4. Helsingissä klo 19.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä