Dagsmark Petfoodin tehtaalle uusi tuotantolinja ja lisää työntekijöitä

0
Dagsmark Petfood oy selvittää mahdollisuuksia laajentaa rahoituspohjaansa listautumalla Nasdaq Helsingin First North -markkinapaikalle. Toimitusjohtaja Laura Strömbergin mukaan selvityksissä menee ainakin tämä kesä.

LOIMAA/MELLILÄ Entisessä HK:n teurastamossa Mellilässä on odotus päällä, sillä uuden tuotantolinjaston rakentaminen on alkamassa lähiaikoina. Odotusta lisää vielä se, että kyseessä on uusi aluevaltaus Dagsmark Petfood Oy:lle, joka on tähän saakka keskittynyt tarjoamaan koirille ja kissoille kotimaisista raaka-aineista koostuvaa kuivamuonaa. Uuden tuotantolinjan myötä tehtaassa aletaan valmistaa märkäruokaa ensin kissoille ja ensi vuoden puolella myös koirille.

– Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään kotimaista toimijaa kissojen märkäruokapuolella, ja siksi me haluamme investoida siihen, toimitusjohtaja Laura Strömberg taustoittaa.

Märkäruoalle on Strömbergin mukaan myös toinen syy: heidän tarkoituksenaan on kasvaa kokonaisvaltaiseksi lemmikkiruokataloksi.

– Me haluamme meidän brändimme alta löytyvän erilaisia vaihtoehtoja lemmikeille. Märkäruokapuoli mahdollistaa meille laajemman kasvun sekä vahvistaa tukijalkojamme.

VIIME HEINÄKUUSSA Pohjanmaan Karijoelta Mellilään muuttanut yritys on kotiutunut uudelle paikkakunnalle hyvin. Strömberg sanoo päätöksen olleen oikea, sillä heidän toimintansa keskittyy pääasiassa Etelä-Suomeen.

– Loimaan seutu on logistisesti hyvässä paikassa, sillä tänne on helppo tulla ja se sijaitsee keskusliikkeiden varastoihin nähden matkan varrella, hän kehuu.

Paikkakunnan koko saa myös kiitosta, sillä mukana on sekä suuren että pienen kaupungin edut.

– Esimerkiksi, kun olemme tarvinneet eri alojen urakoitsijoita uusiessamme tehdasta, lähes kaikki ovat löytyneet tältä seudulta.

Asioidessa taas kaupungin kanssa hommat ovat hoituneet nopeasti ja apua on saanut helposti.

– Ilmapiiri on ollut hyvin yritysystävällinen.

TÄLLÄ HETKELLÄ Dagsmark Petfood työllistää kaikkiaan 12–15 henkilöä, mutta uuden tuotantolinjan myötä määrä menee tänä vuonna Strömbergin mukaan yli 20:n. Haussa onkin parhaillaan tuotannon työntekijöiden lisäksi tehtaanjohtaja.

Reilu neljä vuotta sitten perustettu yritys on vahvalla kasvu-uralla. Liikevaihto nousi vuodessa 1,7 miljoonaa euroa sen ollessa viime vuonna 4,6. Tänä vuonna tavoitteeksi on asetettu seitsemän miljoonaa.

– Viime vuonna myös tulos oli 50000 euroa plussalla, kun edellisvuonna oltiin vielä lähes miljoona euroa tappiolla.

Tulevaisuudessa Strömberg uskoo yrityksen liikevaihdon koostuvan entistä enemmän kissojen märkäruoasta, koska sillä on euroissa mitattuna kaksi kertaa niin isot markkinat kuin koiran kuivaruoalla.