Finaaliavaus Bisons–Torpan Pojat lauantaina

0

Miesten koripallon 1. divisioona A-kausi saa ansaitsemansa huipennuksen LoKoKo Bisonsin osalta, kun se kohtaa finaaleissa Torpan Pojat. Bisons lähtee finaaleihin hienoisena ennakkosuosikkina, mutta missään nimessä odotettavissa ei ole ylikävely.

Bisons on voittanut tämän kauden molemmat runkosarjakohtaamiset, joskin ottelut ovat olleet tiukahkoja. Kauden ensimmäinen keskinäinen peli päättyi Loimaalla Biisoneiden voittoon lukemin 91–72, toisessa ottelussa loppulukemien ollessa 97–77.
Vaikka numerot antavat olettaa selkeitä otteluita, ei suinkaan tästä ole ollut kyse. Usein ottelut ovat olleet erittäin tiukkoja vähintäänkin puoliaikaan asti, Biisoneiden onnistuessa jälkimmäisellä puolikkaalla paremmin.

Mielenkiintoisia pelaajia seurattavaksi on molemmissa joukkueissa lukuisia. Kotijoukkueelta voidaan nostaa esiin tuttu nimi, Jalen Canty (22p/13l per peli), joka saa vastaansa kokeneen liigajyrän, Mikael Sandbergin (14p/8l). Kyseiset pelaajat eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet, sillä Sandberg ei ollut vielä pelaavassa kokoonpanossa, kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat.

Bisonsilta muita avainpelaajia ovat esimerkiksi Freddie McSwain jr. (13p/6l), Vesa Heinonen (9p/4l/5s), Aleksis Spyridonidis (14p/5s), sekä aina ratkaisupeleissä syttyvä joukkueen kapteeni, Juho-Matti Henttonen (12p/6l). Bisonsin kokoonpanon ollessa verrattain kapea, ei loukkaantumisille ole sijaa, kuten ei missään vaiheessa tällä kaudella aiemminkaan.

ToPolta löytyy niin ikään kokemusta kovista peleistä, kun monissa liemissä keitetty Eero Sahlberg, sekä erinomaiset divari-A-pelaajat Juuso Kauppinen, Alvar Michelsen, sekä Tuomas Laine luovat etenkin hyökkäyspäässä todellisen uhan.

Yksi teema finaaleissa onkin Bisonsin sarjan tilastollisesti paras puolustus vastaan ToPo:n sarjan tilastollisesti paras hyökkäys. Koko kauden sarjan parasta puolustusta esittänyt Bisons joutuu tekemään todellisen päivätyön pysäyttääkseen ToPo:n hyökkäysarsenaalin.

Finaalit pelataan joka kolmas päivä, joten palautuminen on yksi avaintekijöistä tulevassa finaalisarjassa. Molemmat joukkueet pelaavat noin 7–8 miehen pelaavalla kokoonpanoilla, joten siinä suhteessa tasoitusta ei kumpaankaan suuntaan tule.

Finaalien voittaja nousee Korisliigaan, joten panosta riittää yllin kyllin. Ensimmäinen ottelu pelataan Loimaan Liikuntahallilla lauantaina kello 17.