Nuorten sisäliikunnalta postetaan rajoituksia ensi viikosta alkaen. Arkistokuva.

Koronaan liittyviä rajoituksia kevennetään Varsinais-Suomessa maltillisesti alkaen lapsista ja nuorista. Uusia koronakoordinaatioryhmän linjauksia tulee voimaan ensi viikon maanantaina 26. huhtikuuta.

Alle 20-vuotiaat nuoret saavat silloin alkaa harrastaa sisätiloissa, mutta lähikontaktia välttäen.

Aikuiset saavat puolestaan harrastaa ulkona ensi viikon alusta alkaen, mutta vain kuuden hengen ryhmissä.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta on edelleen tauolla ainakin 15. toukokuuta asti. Tämän jälkeen epidemiatilanteen salliessa suunnitellaan myös tämän toiminnan sallimista. Uimahalleja voidaan alkaa avata 26.4. lähtien, mutta rajatulla asiakasmäärällä.

Tilanne koronatartunnoissa on parantunut Varsinais-Suomessa. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100  000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 114,7. Viikko sitten ilmaantuvuus oli vielä 136,1.

Positiivisten testien osuus on nyt 3,9 prosenttia. Se oli viime viikolla 4,5 prosenttia.
Vaikka tartunnat ovat vähentyneet Varsinais-Suomessa, maakunnassa ollaan silti vielä leviämisvaiheessa.