VARSINAIS-SUOMI Koronatilanne Varsinais-Suomessa jatkaa rauhallista paranemistaan. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 101,9. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 114,7.

Positiivisten testien osuus on 3,5 prosenttia, kun se viime viikolla oli 3,9 prosenttia. Varsinais-Suomi on silti vielä leviämisvaiheessa. Herkästi leviävät muuntovirukset ovat vallitseva virustyyppi maakunnassa, minkä takia riski epidemiaryppäille on edelleen olemassa.

Vaikka kokonaistilanne paranee edelleen, on suotuisa kehitys hieman hidastunut. Kevennysten puolesta otetaan siksi pieni aikalisä vapun yli.Koronakoordinaatioryhmä teki vain vähäisiä muutoksia suosituksiin tiistain kokouksessaan.

Aikuiset saavat harrastaa ulkona oman joukkueensa kesken ilman lähikontaktia. Ottelut ja pelit eivät ole edelleenkään sallittuja. Suositukset astuvat voimaan 28.4. alkaen.

Ohjatussa toiminnassa, esimerkiksi seuran järjestämissä treeneissä, voi kokoontua kyseinen joukkue koosta riippumatta. Yleinen kokoontumisrajoitus on muutoin edelleen kuusi henkilöä.

Työväen- ja kansalaisopistot, taiteen perusopetus ja näihin rinnastettavia suositellaan jatkamista etäopetuksessa. Suositus koskee vuonna 2000 syntyneille ja sitä vanhemmille ryhmässä annettavaa opetusta. Nuorimmat pääsevät taas osallistumaan taideharrastuksiin läsnä olevina.