VARSINAIS-SUOMI Ryhmäliikunta ulkona on jälleen sallittua alle 20-vuotiaille.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän mukaan vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien ryhmäliikunta ulkona voidaan sallia, mutta lähikontaktia tulee välttää.

Ryhmä arvioi ensi viikolla voidaanko myös sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa jo sallia alle 20-vuotiaille. Tilanne koronatartunnoissa on parantunut Varsinais-Suomessa, mutta vaihtelee maakunnan sisällä.

– Katsomme nyt viikon kerrallaan ja lähdemme varovaisesti purkamaan rajoituksia, ensin koskien lapsia ja nuoria, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Hän ymmärtää kaikkien haluavan päästä takaisin normaaliin elämään.
– Edetä tulee kuitenkin maltillisesti ja yksi vaihe kerrallaan, jotta voisimme viettää mahdollisimman koronavapaan kesän, johtajaylilääkäri toteaa.

Varsinais-Suomi on vielä koronaviruksen leviämisvaiheessa, eli ilmaantuvuusluku on yli 50 ja testattujen positiivinen osuus yli kaksi prosenttia.

Sen sijaan sairaalahoidon tarve ei ole enää kasvanut, eikä uusien tehohoitojaksojen määrän ennusteta kääntyvän ainakaan lyhyellä aikavälillä nousuun. Tartunnanlähteet ovat myös olleet pääsääntöisesti selvitettävissä ja tartuntaketjut on suurimmaksi osaksi tunnistettu.