Arkistokuva: Timo Jakonen/TS.

LOIMAA Poliisin partio pysäytti sunnuntaina liikennevalvonnan yhteydessä ylinopeutta ajaneen henkilöauton kantatie 41:llä kello 17 aikaan. Partio mittasi henkilöautolle nopeudeksi 134 kilometriä tunnissa, kun alueella on 100 kilometrin nopeusrajoitus.

Henkilöautoa kuljetti 1970-luvulla syntynyt ulkopaikkakuntalainen mies. Kuljettajalle suoritettiin paikalla alkometrikoe ja sen tulos antoi viitteitä törkeästä rattijuopumuksesta. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen Loimaan poliisiasemalle, jossa epäily vahvistui.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Myöhemmin samana iltana kello 20.30 partio pysäytti mopolla liikkeellä olleen miehen Hämeentiellä. Mopoa kuljetti ulkopaikkakuntalainen 1970-luvulla syntynyt mies.

Hänelle suoritettiin alkometrikoe, jonka tulos oli nolla. Miehelle tehtiin sen jälkeen huumepikatesti, joka osoittautui positiiviseksi huumaaville aineille. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.