Poliisi valvoo torstaina tehostetusti kevyen liikenteen turvallisuutta

0

LIIKENNE Lounais-Suomen poliisi toteuttaa tänään päivän mittaisen tehovalvonnan, jolla edistetään jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden lliikenneturvallisuutta. Tilastojen valossa jalankulkijat ja kaksipyöräisten kuljettajat ovat turvattomassa asemassa kuin muu liikenne.

Onnettomuuksissa loukkaantuneiden polkupyöräilijöiden määrä on viime vuosina vähentynyt, mutta vastaavasti kuolleiden polkupyöräilijöiden määrä on kasvanut.
Lounais-Suomen poliisin alueella kuoli viime vuonna viisi polkupyöräilijää.

– Loukkaantuneita tilastoitiin viime vuonna 101, mikä on huomattavasti enemmän kuin yhdenkään muun poliisilaitoksen alueella. Lisäksi täytyy muistaa, että suuri osa loukkaantumiseen johtaneista polkupyöräonnettomuuksista ei edes tule poliisin tietoon, sanoo komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Valvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota liikennevalojen ja väistämissääntöjen noudattamiseen ja jalkakäytävillä ajamiseen. Valvontapäivänä puututaan myös suojattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin.

– Valvonnassa kiinnitetään huomiota tapauksiin, jossa ajoneuvo on pysäytetty tai pysäköity laittomasti jalkakäytävälle, suojatielle, pyörätielle tai -kaistalle, pyörätien jatkeelle tai alle viiden metrin päähän suojatiestä, risteävästä pyörätiestä tai risteävän pyörätien jatkeesta, Katajisto luettelee.

Poliisi jatkaa suojattomien tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden edistämistä järjestämällä suojatiesäännön valvontapäivän 14. huhtikuuta.

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä