Koronarokotukset laajenevat 55–59-vuotiaisiin – Loimaalla kaksi koronatartuntaa tiistailta

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaan kaupungin terveydenhuolto laajentaa koronarokotuksia 55–59-vuotiaisiin perusterveisiin loimaalaisiin ja oripääläisiin.
Ensimmäiset kyseiseen ikäryhmään kuuluvat voidaan rokottaa jo tämän viikon lauantaina. Keskiviikkoaamusta lauantain rokotukseen oli vielä 50–60 vapaata aikaa. Kaiken kaikkiaan lauantaina on käytössä 672 rokoteannosta.
Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen perustelee rokotusten laajentamista sillä, ettei jo tällä hetkellä vuorossa olevista ryhmistä ole tullut riittävästi ajanvarauksia. Hän neuvoo varaamaan ajan netin kautta, sillä rokotuspuhelimen kautta rokotusaikaa ei enää ehdi saada tämän viikon lauantaille.
Tämän viikon perjantaina rokotetaan yli 70-vuotiaita sekä 65–69-vuotiaita riskiryhmäläisiä ja perusterveitä. Kyseisen päivän rokotusajat ovat jo täynnä.
Lauantaina rokotusvuorossa ovat ne 16–69-vuotiaat, jotka lukeutuvat ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään, ne 18–69-vuotiaat, jotka kuuluvat toiseen lääketieteelliseen riskiryhmään sekä 55–64-vuotiaat perusterveet.

KESKIVIIKKONA aamusta rokotuspuhelimessa oli jonolla noin 130 65–69-vuotiaiden ikäryhmään kuuluvaa henkilöä, jotka odottavat rokotusaikaa. Heikkinen muistuttaa, että kyseiseen ikäryhmään kuuluville annetaan eri rokotetta kuin alle 65-vuotiaille, ja rokotuksissa on voitu mennä kohti nuorempia ikäluokkia, koska heille rokotteita on parhaillaan saatavilla.
Hän kertoo, että yli 65-vuotiaiden rokotuksia jatketaan heti, kun kaupungin terveydenhuolto saa tietoa tulevista rokotemääristä.
Heikkinen sanoo, että ensi viikolla kaupungin terveydenhuolto pitää väliviikon koronarokotuksista, mutta jos terveydenhuolto saa Astra Zenecan rokotetta ensi viikolle, yli 65-vuotiaille voidaan järjestää erikseen oma pienempi rokotuspäivänsä ensi viikolle. Päivämäärä on toistaiseksi avoinna.
– Kaikki halukkaat saavat rokotteen, hän muistuttaa.

LOIMAALLA todettiin kaksi uutta koronatartuntaa tiistaina. Tartuntatapaukset liittyvät toisiinsa ja kyse on jatkotartunnoista. Tartunnan saaneet olivat olleet jo karanteenissa.
Keskiviikkoaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä yhdeksän ja eristyksessä viisi henkilöä. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Kaupungin terveydenhuollon mukaan koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 131 ja Oripäässä 35 koronatartuntaa.