Alastaron Urheilijat varmisti nousunsa Futsal-Liigaan lauantaina. Kuva: Elli Mattila

Futsal
Jesse Happonen

Alastaron Urheilijat varmisti lauantaina nousunsa Futsal-Liigaan. Nousu varmistui, vaikka AU ei itse pelannut viikonloppuna. Liigakarsinnoissa tuli kuitenkin suotuisa tulos ottelusta PJK–Ilves.

Pirkanmaan kaksikko tasasi pisteet maalein 4–4, mikä tarkoittaa sitä, että kumpikaan joukkueista ei voi enää saavuttaa AU:n pistemäärää karsinnoissa. Molemmilla joukkueista oli nimittäin tappiot alla karsintojen avauskierrokselta. AU:lla puolestaan kaksi voittoa kahdesta pelistä.

Tuosta viikonlopun ottelusta ei AU:n näkökulmasta draamaa puuttunut. AU:lle kävi ottelusta sarjanousun kannalta kaikki tulokset paitsi Ilveksen voitto. Pitkään näytti pahalta, sillä Ilves johti ottelua kahdella maalilla vielä muutama minuutti ennen loppua. PJK kampesi kuitenkin väkisin tasoihin, ja porukalla ottelulähetystä katsonut AU kiitti.

Riemulle ei löytynyt rajoja, kun loppusummeri soi. Alastaro teki sen, mihin kukaan ei ennen kauden alkua olisi uskonut. Karsinnoissakin lähes kaikki veikkasivat AU:ta lohkon hännille, mutta toisin kävi. Paikkaa kahden parhaan joukossa ei kukaan ota enää pois.
Pelaajavalmentaja Sami Happonen on onnellinen joukkueen saavutuksesta.

– Uskomaton fiilis! Pitkä ja raskas kausi sai kutkuttavan jännittävän lopun. Ei meinannut pystyä katsomaan PJK–Ilves -ottelua. Töitä on nyt sitten paljon edessä. Seuraavalla sarjatasolla tulemme varmasti taas kohtaamaan vähättelyä ja vähäisiä odotuksia muilta. Osoitetaan ne kaikille sitten vääräksi ja painetaan jo kesällä hyvin hommia valmistautuessa liigaan, Happonen totesi.

Alastaron nousu maan korkeimmalle sarjatasolle hakee tarinana vertaistaan. Joukkue aloitti syksyllä 2012 Vitosdivarista, minkä jälkeen se on kokenut peräti viisi sarjanousua yhdeksän kauden aikana. Ykkösessä AU viihtyi vain kahden kauden ajan, mikä on hämmentävää.

Joukkue osaa yllättää vuosi toisensa jälkeen mukautumiskyvyllään.
AU:n kausi jatkuu, varmistuneesta liigapaikasta huolimatta, vielä yhden ottelun verran. Karsintojen päätöskierroksella joukkue kohtaa Ilveksen. Samaan aikaan pelataan myös karsintalohkossa ottelu PJK–TPK. Se on vielä täysin auki, kenet kolmikosta AU saa seurakseen ensi kaudelle liigaan.

Karsintojen kaksi parasta saavat paikan. Lohkon pistejärjestys on ennen viimeistä ottelupäivää seuraava: AU (6 pistettä), TPK (3), PJK (1), Ilves (1). Voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä yhden.