Ysitien varteen taas uusi halli

0
Hallityömaa sijaitsee Veikon Koneen vieressä.

LOIMAA Saviseudun Investointi oy sai rakennusluvan toimitilarakennukselle, joka kohoaa osoitteeseen Niittukulmanraitti 4. Rakennuksen valutyöt alkavat tällä viikolla.

– Nyt kyllä täytyy nostaa hattua johtavalle rakennustarkastajalle Harri) Salmiselle ja kumppaneille, koko rakennustoimisto on hoitanut työnsä todella asiallisesti, hankkeen takana häärivä Markku Helander kiittelee.

Helanderin suitsutus perustuu kaupungin nopeaan toimintaa rakennuslupa-asiassa. Kaupunginvaltuusto käsitteli maanantaina Niittukulman kaava-asiaa, johon elinympäristövaliokunta myönsi tiistaina poikkeamisluvan ja lupajaosto näiden nojalla keskiviikkona rakennusluvan.

Niittukulmanraitti 4:stä on käyty Helanderin mukaan neuvotteluja, mutta Saviseudun Investointi oy ei voi julkistaa neuvottelukumppaneitaan.

– Olemme vielä tekemässä vuokrahallia, mutta saattaa olla, että tähän tulee ostaja. Sellainen periaate on, että tehdään niin hyvä, että kyllä sen joku ostaa.

Sen verran pitkällä neuvottelut kuitenkin ovat tulijoiden osalta, että halli pyritään saamaan käyttövalmiiksi 4–5 kuukauden sisällä.

– Minusta tuntuu, että ensimmäisellä vuokralaisella olisi ainakin kauhea tarve päästä tähän pian.

Helander suunnittelee rakennustyömaan viereen jo seuraavaa hallia. Hallille ei tosin ole osoitettu tonttia, mikä hidastaa lapion iskemistä maahan.

Hän uskoo tonttiasian järjestyvän, sillä tämänhetkistäkin projektia ovat saatelleet myötätuulet.

– Jos lupien saantiin menee kaksi vuotta, minä olen ainakin jo lähtenyt muualle, Helander vertaa käsittelyaikoja, jotka ovat hänen kokemuksensa mukaan ainakin Turussa useita vuosia.

Lupajaosto edellyttää keskiviikkona tehdyssä päätöksessään, että kohteeseen täytyy hyväksyttää muun muassa vastaava työnjohtaja, kvv-työnjohtaja ja iv-työnjohtaja.

Lupajaoston päätöksessä on kuukauden valitusaika.