Ei uusia koronatartuntoja Loimaalla – työterveyshuollossa rokotukset etenevät yli 45-vuotiaissa

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla ja Oripäässä ei ole todettu uusia koronatartuntoja keskiviikon ja torstain aikana.
Perjantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä seitsemän henkilöä ja eristyksessä kaksi. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 139 ja Oripäässä 35 koronatartuntaa koko pandemia aikana.
Loimaalla ja Oripäässä julkisen terveydenhuollon koronarokotukset ovat keskittyneet toiseen kertaan rokotettaviin tällä viikolla. Kakkosannosten antaminen jatkuu myös ensi viikolla.
Alkuviikosta ratkeaa, paljonko julkisessa terveydenhuollossa pystytään rokottamaan ensikertalaisia ensi viikolla.

KORONAROKOTUKSET etenevät myös yksityisen työterveyshuollon puolella.
Terveystalon toimipaikanpäällikkö Hanna Muurinen kertoo, että Terveystalon henkilökunta rokotti Loimaalla ja Pöytyällä ensimmäisellä annoksella yhteensä runsaat sata henkilöä tällä viikolla. Ensi viikolla rokotetaan sama määrä.
– Loimaalla rokotamme yli 45-vuotiaita ja riskiryhmäläisiä, Pöytyällä puolestaan yli 40-vuotiaita ja riskiryhmiä.
Mehiläisen aluejohtaja Jaana Hildén kertoo, että Mehiläisen Loimaan toimipisteessä rokotettiin ensimmäisellä annoksella runsaat 20 henkilöä tällä viikolla eli suurin piirtein saman verran kuin viime viikolla.
Terveystalon Muurinen kertoo, että Varsinais-Suomen yksityissektori sai tämän viikon yhteistyöpalaverissa Tyksin infektiolääkäriltä luvan aloittaa kaikilla paikkakunnilla rokottamisen yli 45-vuotiaiden ikäryhmässä.
– Siitä syystä emme nyt ihan samassa syklissä ole edenneet Loimaan kaupungin ikäryhmissä.
Mehiläisen Hildén vahvistaa heidänkin saaneen luvan siirtyä rokotuksissa yli 45-vuotiaaseen työterveysasiakaskuntaan.
Julkisessa terveydenhuollossa Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella ensikertalaisten koronarokotukset etenevät yli 55-vuotiaiden ikäryhmässä ja riskiryhmäläisissä.