Kaupunginvaltuustoon pyrkii 150 ehdokasta – katso ketkä

0
LL Arkisto

LOIMAAN kaupunginvaltuustoon pyrkii kesäkuun kuntavaaleissa 150 ehdokasta. Ehdokkaita on asettanut yhdeksän puoluetta ja poliittisesti sitoutumaton Meidän Loimaa -ryhmittymä. Kokoomus ja kristillisdemokraatit muodostavat jälleen vaaliliiton.
Ehdokkaita on tarjolla hiukan enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa. Keväällä 2017 puolueiden listoilta löytyi 143 nimeä.
Puolueiden ja valitsijayhdistyksen vaaliasiamiehet kertovat kuitenkin, että ehdokkaiden hankinta oli tällä kerralla todella nihkeää.
– Töitä asian eteen tehtiin enemmän kuin koskaan, mutta tulokset olivat silti laihemmat kuin koskaan, vihreiden Sampsa Heinonen kiteyttää.
Vaaliasiamiehet kertovat, että loimaalaiset olivat pääsääntöisesti otettuja, kun heitä pyydettiin ehdokkaaksi. Kieltäviä vastauksia tuli silti paljon. Syitä osallistumishaluttomuuteen oli monia: korkea ikä, poliittisen leimautumisen pelko, politiikan kärjistyminen ja heikentynyt maine sekä kiinnostuksen ja ajan puute.
– Törmäsimme siihenkin, että muutamat mukaan pyytämämme ehdokkaat pitivät valtapuolueiden asemaa Loimaalla yksinkertaisesti mahdottoman vahvana, perussuomalaisten Jarmo Metsänperä kertoo.
Vain keskusta onnistui haalimaan niin monta ehdokasta, että puolue pystyisi teoriassa valloittamaan koko kaupunginvaltuuston.
– Saimme koottua kattavan listan, Pekka Ahokas (kesk.) sanookin tyytyväisenä.

Ehdokasasettelu päättyi tiistaina iltapäivällä. Ehdokkaiden numerot vahvistetaan 14. toukokuuta. Ennakkoäänestys alkaa 26. toukokuuta ja päättyy 8. kesäkuuta. Vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta.
Uuden kaupunginvaltuuston toimintakausi alkaa 1. elokuuta. Valtuustoon tulee 37 valtuutettua. Nyt toimivassa kaupunginvaltuustossa on 43 valtuutettua. He päättivät valtuutettujen määrän vähentämisestä marraskuussa (LL 19.11.).

EHDOKKAAT
Keskusta: Ahokas Pekka, 54, maanviljelijä, Alajoki Elina, 30, hallintosihteeri, tradenomi, Ala-Nissilä Olavi, 71, KM, KHT-tilintarkastaja, Arvola Tuija-Maija, sit., 62, sairaanhoitaja (AMK), Ek-Marjamäki Teija, 59, esh, KM, Haavisto Salla, 20, hallintotieteiden opiskelija, Holmijoki Elina, 38, lähihoitaja, Hongisto Emmi, 32, sairaanhoitaja, Huhtala Raimo, 74, autoilija, Hämäläinen Juhani, 32, myyntiedustaja, Laaksonen Jukka, 43, opiskelija, ammatillinen ohjaaja, Laine Olli, 37, lähihoitaja, Levomäki Tuomas, 50, maanviljelijä, Levonen Tiia, 34, terveyskeskuslääkäri, Mäkelä Ossi, 42, agrologi (AMK), Mäkelä Pirjo, 66, suuhygienisti, eläkeläinen, Pietilä Juho, 49, maatalousyrittäjä, Pirttisalo-Mäkelä Jaana, sit.,61, emäntä, yrittäjä, Podzigun Edvin, 26, sähköasentaja, Pulliainen Markku, 42, diplomi-insinööri, Punki Henriikka, 34, sosionomi (AMK), Raikkonen Juhani, 39, yrittäjä, Raitala Juha, 56, maanviljelijä, Rautavuori Paavo, 71, rehtori, eläkeläinen, seurakuntaneuvos, Salo Lauri, 19, kauppatieteiden yo, Savo Aapo, 50, toimitusjohtaja, Schwartz Jari, 49, rehtori, maatalousyrittäjä, Tammelin Tuomas, 39, maatalousyrittäjä, Toivonen Jouni, 49, eläkeläinen, Turunen Tommi, 46, maalaamotyöntekijä, Uusitalo Ilkka, 63, KT, lehtori (AMK), Vainio Heikki, 65, opetusneuvos, rehtori evp., Vainio Matti, 61, autonkuljettaja, Vanha-Perttula Päivi, 58, maatalousyrittäjä, emäntä, Vuolle Mikko, 21, opiskelija, Vuorinen Vili, 29, maatalouskoneasentaja, Välimäki Jari, 66, johtava ylilääkäri, eläkeläinen.

Kokoomus: Alppiranta Jari, 66, eläkeläinen, rehtori evp., Boström Jaana, 62, postittaja, Heilala Teemu, 43, maatalousmyyjä, Isotuovola Päivi, 47, koulukuraattori, Jokela Marika, 33, varhaiskasvatuksenopettaja, Jumppanen Siiri, 23, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, ammatillinen opettaja, Kauti Hannu, 70, rakennusalan yrittäjä, Kiviniemi Sanni, 40, asiakkuuspäällikkö, Koivisto Juho, 19, yo, Kojo Sakari, 38, osastopäällikkö, Liepina-Naula Ilze, 52, projektikoordinaattori, Lindgren Keijo, 76, yrittäjä, Mutala Mika, 70, yrittäjä, Mäki-Punto-Ristanen Tarja, 48, oikeustradenomi, edunvalvontasihteeri, Nummela Henri, 40, tekninen myyjä, Nummila Kari, 75, toimittaja, maanviljelijä, Onnela Anne, 43, MMM, maatalousyrittäjä, Pacheco Ana, 47, MBA, kielten opettaja, Paljakka Anne, 44, myymäläpäällikkö, Perho Tiina, 58, johdon erityisavustaja, KM, Pietilä Sirpa, 60, maatalousyrittäjä, Rinne Jorma, 72, eläkeläinen, toimitusjohtaja, Suominen Olavi, 69, myynti- ja kehitysjohtaja, Tullila Suvi, sit., 43, taksiyrittäjä/kuljettaja, Uusitalo Ilari, 20, yo, Vikström Eija-Liisa, 57, johtava hoitaja, Wilén Hannele, sit., 65, lehtori, eläkeläinen.

Kommunistinen puolue: Leppäjoki Seija, 63, lähihoitaja, Kieksi Juha, 53, biologi, Mettälä Lassi, 70, trubaduuri.

Kristillisdemokraatit: Helander Mimosa, 55, yrittäjä, Paldanius Seppo, 65, yrittäjä, pastori (MTh).

Liike Nyt: Joni-Henrik Kouvonen, sit, 50, kauppateknikko.

Meidän Loimaa: Aronoja Esa, 48, työpäällikkö, yrittäjä, Huhti Elina, 49, opiskelija, Jalonen Helena, 22, merkonomi, Järvinen Rauno, 65, myyntiedustaja, eläkeläinen, Kiviranta Juuso, 25, insinööri, Koenkytö Jyrki, 53, kauppias, yrittäjä, Leminen Turkka, 59, yrittäjä, Markula Pasi, 49, yrittäjä, maanviljelijä, Mäkelä Piia, 47, toimistotyöntekijä, yrittäjä, Nurminen Tommi, 20, tarjoilija, Nurminen Toni, 50, yrittäjä, Ollila Riikka, 46, hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimies, Pajula Viljami, 24, opiskelija, yrittäjä, Pakarinen Anette, 48, yrittäjä, Penttilä Janina, 41, sairaanhoitaja, Sundqvist Toni, 46, taksiyrittäjä, Temonen Elina, 38, yrittäjä, Tiilikka Jaana, 33, yrittäjä, Vainio Mika, 43, järjestelmäasiantuntija, Vuori Tuomas, 37, palveluesimies, Vuorinen Annareeta, 42, koulunkäynninohjaaja, Ylitalo Matti, 57, yrittäjä.

Perussuomalaiset: Jämsén Merja, 48, lähihoitaja, Kannisto Kimmo, 57, yrittäjä, Kartta Meri, 32, ajoneuvoyhdistelmänkuljettaja, Kauppi Teuvo, 39, lupainsinööri, yrittäjä, Kuusela Tapio, 69, henkilökohtainen valmentaja, eläkeläinen, Lahtinen Timo, sit., 47, maaseutuyrittäjä, Laine Heidi, 41, Leppäjoki Kari, 55, työtoiminnanohjaaja, yrittäjä, Marjomaa Tatu, 29, datanomi, Metsänperä Jarmo, 67, pankinjohtaja, eläkkeellä, Mäkelä Joni, 21, rappari, ajoneuvoasentaja, Mäkelä Teemu, 34, yrittäjä, Peltonen Sini, 38, merikapteeni, Rajamäki Simo, 58, atk-suunnittelija, Salminen Eetu, 28, asentaja, Vuorinen Juha, 54, palotarkastaja, Wallin Tapani, 58, yrittäjä.

Sosiaalidemokraatit: Boenisch Maiju, 71, arkkitehti, eläkeläinen, Jokinen Kati, 47, aamu- ja iltapäivätoiminnanohjaaja, Laaksonen Ari, 60, isännöitsijä, Ojala Jouni, 49, linja-operaattori, Piironen Hanna-Mari, 34, asiakkuusasiantuntija, tradenomi (AMK), Repo Teijo, 47, hioja, kivialan artenomi, Simola Miro, 41, ensihoitaja (YAMK), hoitotason ensihoitaja, Suominen Aino, 55, äidinkielen lehtori, FM, Tamminen Leila, 71, perushoitaja, eläkeläinen, Tamminen Timo, 51, vartija, Tanskanen Leila, 64, lapsijärjestön toiminnanjohtaja, Tissari Marke, 43, lähihoitaja, työnohjaaja.

Vasemmistoliitto: Anttila Eeva, 34, merkonomi, omaishoitaja, Gustafsson Hannu, 76, liikkeenharjoittaja, eläkkeellä, Haapanen Marjut, 63, puutyöläinen, Heinonen Riina, 43, hoitotyön opettaja, sairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri, Helin Mika, 53, putkiasentaja, Hollo Roni, 19, opiskelija, Jalasjoki Pirkko, 72, sairaanhoitaja, Jalovaara Sami, 47, taksiyrittäjä, Jalovaara Simo, 73, vanhempi ammattimies, eläkkeellä, Jalovaara Virpi, 52, lähihoitaja, Järvenpää Voitto, 65, kivityömies, eläkkeellä, Koivisto Maarit, 35, lääkäri, tohtorikoulutettava, Koivu Jenna, 29, lähihoitaja, Kuusisto Ari, 42, autonkuljettaja, Kuusisto Raimo, 73, levyseppä, eläkkeellä, Lehtonen Rainer, 63, huoltomies, Lundgren Esko, 68, vesilaitoksen hoitaja, eläkkeellä, Luoto Jenni, 18, lukiolainen, Mikkola Hannes, 71, yrittäjä, eläkkeellä, Niemelä Petro, 29, Pitkänen Virve, 37, metallityöntekijä, Tiainen Lauri, 75, rakennustyömies, eläkkeellä.

Vihreät: Heikkilä Teppo, 48, maanviljelijä, Heikkilä Tero, 43, nuoriso-ohjaaja, Heinonen Sampsa, 56, agronomi, ylitarkastaja, Kilpiö Laura, 41, äidinkielenopettaja, taidetyöläinen, Saarinen Anne, 40, opiskelija, Salonen Mia (sit.), 44, toimistosihteeri, Vihava Kerkko, 73, faktori, eläkkeellä.

Loimaan Lehti ei saanut kaikilta puolueilta tietoja ehdokkaiden mahdollisesta sitoutumattomuudesta. Useiden ehdokkaiden ikätieto perustuu pelkkään syntymävuoteen.