Kellohelman sisältä löytyy itseään arvostava nainen

0
Pin-up Girls -kisassa Loimaan keilahallissa nähtiin seitsemän upeaa finalistia, kun Adolina Feo (Pilvi Hyttinen), Miss Sparkling Diamond (Tiina Kudjoi), Doris oh Darling (Noora Uusi-Kakkuri), Marilee Caramel (Leena Heinonen), Lucil de Pearl (Mari Riikonen), Milena Korppi (Minna Tikka-Lapveteläinen) ja Cordelia von Berry (Noora Koivisto) esittelivät näyttäviä asujaan.

Loimaan keilahalli

Sari Holappa

Pin-up -tyyleissäkin on eroja. Sen todistivat lauantaina Loimaalle saapuneet seitsemän Pin-up Girl -kisan finalistia.

– Kaikki eivät ole yhtä ja samaa pallomekkoa, vaan tyylejä on monia erilaisia, tuomariston puheenjohtaja Kati Kajala kertoi.

Tyyleistä löytyi niin sailor, tiki, vintage, buduar, rocka bella, carage kuin cheesecakekin. Jokainen omanlaisiaan, mutta yhtä ihastuttavia.

– Kukin lähtee pukeutumaan omasta persoonastaan käsin, Kajala selvensi pin-upin ideaa.

Pin-Up Petrols -yhdistyksen järjestämässä kisassa pääosassa ei niinkään ollut ulkonäkö, vaan tuomariston katse kiinnittyi pikemminkin kokonaisuuteen.

– Näissä kisoissa iällä ja koolla ei ole väliä, vaan etsimme persoonaa isolla P:llä.

Pin-up on järjestäjien mukaan nimenomaan elämäntapa, ja kilpailuun osallistuvilta oltiinkin kysytty jo etukäteen, miten se näkyy heidän arjessaan.

Finalistien joukkoon yltäneet Doris oh Darling ( Noora Uusi-Kakkuri ) ja Miss Sparkling Diamond ( Tiina Kudjoi ) kertoivat käyttävänsä kellohelmoja käytännössä aina.

– En mene edes metsään ilman hulmuavia helmojani, Doris oh Darling totesi ja sanoi hänen tyylisuuntansa edustavan cheesecakea.

Hän kertoi myös kellohelmoistaan löytyvän aina jokin tarina, joka onkin ainainen puheenaihe hänen työpaikallaan päiväkodissa.

– Lapset haluavat aina kuulla, mitä mekossani tapahtuu.

Myös Miss Sparkling Diamond kertoi olevansa kotikaupungissaan Porissa jo tunnettu näyttävästä pukeutumisestaan ja kauniista mekoistaan.

– Yksi vanhempi rouva on nimennyt minut hamenaiseksi, hän nauroi ja sanoi, ettei housut vaan ole hänen juttunsa.

Parasta pin-upissa on naisten mukaan tyyleillä leikittely ja joukosta erottuminen.

– Se tuo myös tosi paljon iloa ja väriä toistenkin ihmisten elämään.

Kisat vahvistavat entisestään heidän mielestään omaa persoonaa.

– Olen just näin kupliva ja iloinen kuin pukeutumisenikin, Doris oh Darling naurahti.

Miss Sparkling Diamond puolestaan totesi kellohelmojen kasvattaneen yleensäkin itseluottamusta ja etenkin naisellisuutta.

Jännittävässä ja Facebookin kautta livenä lähetetyssä kisassa arvosteltiin finalistien esiintymistä, heittäytymistä, asennetta ja persoonaa. Tuomaristossa istunut Meeri Vuorinen sanoikin, että pin-up Girl -kisassa esiintymisestä täytyy osata nauttia.

– Antakaa palaa ja pitäkää hauskaa, evästi puolestaan toinen tuomariston jäsen Heidi Lahti .

Finalistien keskuudesta yleisön suosikiksi Facebook-äänestyksessä valikoitui Miss Sparkling Diamond eli Tiina Kudjoi itsevarmalla ja näyttävällä esiintymisellään.

– Nimikin sen jo sanoo, että olen pelkkää timanttia, hän luonnehti itseään tuomariston edessä.­­

Voittajaksi tuomarit kukittivat Marilee Caramelin (Leena Heinonen), ensimmäiseksi perintöprinsessaksi eli first runnerup:ksi ylsi puolestaan some-suosikki Miss Sparkling Diamond ja toiseksi runnerup:ksi Adolina Feo (Pilvi Hyttinen).