Koulun öljylämmitys kohti historiaa

0
Hevospitäjän yhtenäiskoulun Kartanon yksikön lämmitysjärjestelmä vaihdetaan kesällä, jos asiat etenevät suunnitellusti.

YPÄJÄ Hevospitäjän yhtenäiskoulun Kartanon yksikön lämmitysjärjestelmän muuttaminen etenee. Ypäjän kunnanhallitus hyväksyi tiistai-iltana teknisen lautakunnan ehdotuksen, jonka mukaan Kartanon yksikön rakennushankkeiden investointisuunnitelmaan myönnetään tälle vuodelle 35000 euron lisämääräraha. Hallitus esittää, että myös kunnanvaltuusto hyväksyy lisämäärärahan.

Kartanon yksikön on tarkoitus luopua öljylämmityksestä. Rakennus liitetään Hevosopisto oy:n aluelämpöverkostoon, mikäli kunnan ja opiston neuvottelut päättyvät sopimukseen. Lisäksi koulun sisäänkäynnin edustalle rakennetaan sadekatos.

– Lämmitysjärjestelmän muutos on tarkoitus tehdä tänä kesänä. Hevosopisto oy:n kanssa ovat neuvottelut käynnissä, Ypäjän tekninen johtaja Jouko Käkönen kertoo.

Hevosopisto tuottaa lämpöenergiaa metsähakkeella.

TEKNINEN lautakunta hyväksyi toukokuun ensimmäisellä viikolla kaksi asiaan liittyvää edullisinta urakkatarjousta.

Kartanon yksikön lämmitysjärjestelmän muutokset suorittaa Humppilan Putkiasennus oy 40000 eurolla. Kaukolämpökanaalin ja mittauskeskuksen rakentaa KVL Tekniikka oy Orivedeltä 8400 eurolla. Urakkahinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.