Loimaalaisista 40 prosenttia on saanut koronarokotteen

0
Lauantaina koronarokotteita annettiin Hirvihovissa. Kaupungin tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoi tilan soveltuneen rokottamiseen moitteitta, sillä yhteydet toimivat ja ruuhkilta vältyttiin. Kuva: Maija Paloposki.

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalaisista on koronarokotettu ensimmäisellä annoksella 40,1 ja oripääläisistä 35,8 prosenttia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus on 36,2 ja koko maassa 34,9 prosenttia.

Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntaipäivän tilastoon.

Tässä ajantasainen rokotetilasto:

 

Ikäryhmittäin katsottuna yli 70-vuotiaista loimaalaisista on rokotettu 88,5 ja oripääläisistä 87,6 prosenttia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä yli 70-vuotiaiden rokotuskattavuus on 90,1 prosenttia.

Kuluvalla viikolla Loimaan kaupungin terveydenhuolto alkaa jälleen antaa myös koronarokotteiden tehoste- eli kakkosannoksia. Tähän mennessä toisen annoksen on saanut loimaalaisista 2,7 ja oripääläisistä 1,5 prosenttia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus on toisen annoksen osalta 4,2 prosenttia.