Loimaalaisista 45 prosenttia on saanut koronarokotteen – ei uusia tartuntoja

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla ja Oripäässä ei ole todettu uusia koronatartuntoja loppuviikosta.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yksi eikä yhtään henkilöä eristyksessä. Oripäässä karanteenissa oli 26 eikä yhtään henkilöä eristyksessä.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen perusteella Loimaalla on todettu 140 ja Oripäässä 36 koronatartuntaa koko pandemian aikana.
Julkisen terveydenhuollon rokotukset jatkuvat Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella tänä perjantaina, jolloin käytössä on yli 600 rokoteannosta. Maanantaiaamusta perjantain rokotukseen oli jäljellä enää muutamia vapaita aikoja.
Kaupungin terveydenhuollon rokotukset keskittyvät tällä viikolla ensi kertaa rokotettaviin, ja rokotusvuorossa ovat yli 40-vuotiaat ja riskiryhmäläiset.

Loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 45,2 ja oripääläisistä 41,5 prosenttia. Koko maassa rokotuskattavuus on 44,0 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 44,8 prosenttia.
Koronarokotteen toisen annoksen on saanut loimaalaisista 10,0 ja oripääläisistä 10,4 prosenttia. Koko maassa rokotuskattavuus on toisen annoksen osalta 8,7 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 9,6 prosenttia.
Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntaipäivän tilastoihin.