Loimaalla nuorten harrastusporukassa joukkoaltistuminen koronalle

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla asetettiin 24 koronainfektiolle altistunutta henkilöä karanteeniin viikonloppuna.
Tapaus juontaa koronatartuntaan, joka todettiin loppuviikosta. Henkilö oli osallistunut urheilujoukkueen vapaa-ajankokoontumiseen Loimaalla viime viikolla alkuviikosta. Henkilö oli alkanut oireilla kokoontumisen jälkeen.
Loimaan kaupungin terveydenhuollosta kerrotaan, että kaikki kokoontumiseen osallistuneet henkilöt on kontaktoitu ja heidät tullaan testaamaan. Valtaosa kokoontumiseen osallistuneista on nuoria.

Loimaalla todettiin yksi uusi koronatartunta sunnuntaina. Tapauksen johdosta kahdeksan loimaalaista asetettiin karanteeniin. Kaupungin terveydenhuollossa ei ole tietoa tartunnan alkuperästä.
Lisäksi Loimaalla todettiin perjantaina yksi uusi tartunta, joka liittyy aiempaan tartuntaketjuun. Tartunta ei aiheuttanut altistumisia.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 40 ja eristyksessä neljä henkilöä. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 138 ja Oripäässä 35 koronatartuntaa koko pandemian aikana.