Loppuviikolta ei uusia koronatartuntoja Loimaalla

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla ja Oripäässä ei ole todettu uusia koronatartuntoja loppuviikon aikana.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 32 henkilöä ja eristyksessä yksi. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen perusteella Loimaalla on todettu 138 ja Oripäässä 35 koronatartuntaa koko pandemian aikana.
Kaupungin terveydenhuollon koronarokotukset keskittyvät tällä viikolla tehoste- eli kakkosannoksiin. Tehosteannoksia annetaan hoivakotien asukkaille, ikäihmisille ja riskiryhmäläisille.

Loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 41,3 ja oripääläisistä 36,9 prosenttia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus on 38,9 ja koko maassa 37,8 prosenttia.
Koronarokotteen toisen annoksen on saanut loimaalaisista 5,2 ja oripääläisistä 5,5 prosenttia. Sairaanhoitopiirissä tehosteannoksella on rokotettu 5,7 ja koko maassa 5,1 prosenttia.
Yli 70-vuotiaista loimaalaisista ensimmäisen annoksen on saanut 88,5 ja toisen annoksen 12,8 prosenttia. Oripääläisistä yli 70-vuotiaista on rokotettu ensimmäisen annoksella 88,0 ja toisella annoksella 12,8 prosenttia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä tehosteannoksen on saanut 15,3 prosenttia kyseisestä ikäryhmästä.
Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntaipäivän tilastoihin.