Loppuviikolta kaksi uutta koronatartuntaa Loimaalla

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin loppuviikosta kaksi uutta koronatartuntaa.
Toinen tartunnoista todettiin perjantaina, ja tartunnan saaneen lähipiiristä altistui viisi loimaalaista. Loimaan kaupungin terveydenhuollossa ei ole tietoa tartunnan lähteestä.
Toinen loppuviikon tartunnoista todettiin lauantaina, ja kyseinen tartunta on peräisin ulkomailta. Tapauksesta ei aiheutunut altistumisia.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa yhteensä 12 ja eristyksessä neljä henkilöä. Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Loimaan kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan koko pandemian aikana Loimaalla on todettu 136 ja Oripäässä 35 koronatartuntaa.

Loimaalaisten ja oripääläisten koronarokotukset jatkuvat lauantaina, jolloin rokotusvuorossa ovat ensisijaisesti yli 65-vuotiaat ja riskiryhmäläiset.
Loimaan kaupungin johtava hoitaja Anni Lintula kertoo terveydenhuollon ratkaisevan viikon aikana, laajennetaanko lauantain rokotuksia nuorempiin ikäryhmiin eli 55-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin. Päätös riippuu rokotusten varaustilanteesta, ja Lintula neuvoo seuraamaan tiedotusta rokotusaikatauluista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sunnuntain tilaston perusteella loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 34,7 ja oripääläisistä 31,1 prosenttia. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus on 32,7 ja koko maassa 30,4 prosenttia.
Ikäryhmittäin yli 70-vuotiaista loimaalaisista on rokotettu ensimmäisellä annoksella 86,2 ja oripääläisistä 86,1 prosenttia. Sairaanhoitopiirissä vastaava osuus on 89,6 prosenttia.