LL Arkisto

LOIMAA Yksityinen lääkäriasema Mehiläinen Loimaa aloitti työterveyshuollon koronarokotukset keskiviikkona. Mehiläisen aluejohtaja Jaana Hildén kertoo, että käytössä oli pieni noin 20 annoksen määrä rokotetta ja rokotettavana oli yli 50-vuotiaita työterveyshuollon asiakkaita.
– Olemme aloittaneet rokotukset myös Turussa, Salossa ja Uudessakaupungissa.
Terveystalo Loimaan toimipaikan päällikkö Hanna Muurinen kertoo, että Terveystalo aloittaa koronarokotukset Loimaalla ensi viikolla riippuen rokotteiden saatavuudesta. Hän kertoo Terveystalon noudattavan samaa rokotusjärjestystä kuin Loimaan kaupunki.
Molempien yksityisten terveysasemien kohdalla koronarokotukset koskevat ainoastaan työterveysasiakkaita, joiden työantaja on lisännyt sopimukseensa koronarokotukset eli sopinut työntekijöidensä rokottamisesta. Muurinen kertoo, että etenkin Loimaan alueen isot yritykset ovat solmineet sopimuksia koronarokotuksista.
Terveystalon Muurinen ja Mehiläisen Hildén muistuttavat, ettei heillä ole yksityisinä terveysasemina erillistä väylää, jota kautta rokotteita hankitaan.
– Tilaamme rokotteet Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä, Tyksin sairaalan apteekista, Hildén havainnollistaa Mehiläisen osalta.
Hildén perustelee yksityisen työterveyshuollon koronarokotusten nopeuttavan väestön laumasuojan saavuttamista ja etenkin siinä vaiheessa, kun saatavilla olevat rokotemäärät kasvavat.

Mehiläisen on tarkoitus jatkaa koronarokotuksia Loimaalla ensi viikon tiistaina. Hildén kertoo, että käytännössä Mehiläisestä ilmoitetaan työpaikoille rokotuksista, jonka jälkeen työntekijät voivat varata itse ajan joko netin kautta tai puhelimitse. Hän muistuttaa, että rokote on maksuton työntekijälle, mutta työnantaja maksaa hoitajan työstä Kela-korvauksen jälkeen noin 15 euroa.
Muurinen kertoo Terveystalon ilmoittavan jokaiselle asiakasyritykselle, kun rokotteita on saatu ja rokotukset alkavat.
– Ajanvaraus tapahtuu netistä. Meiltä lähtee tekstiviesti jokaiselle asiakkaalle, kun aikoja on varattavissa omalle ikäryhmälle. Eli rokottaminen ei mene keneltäkään ohi.