Pääkirjoitus: Meillä on se jo!

0

Yhdessä humauksessa tullut kesä sai monet kaivelemaan vaatekaappejaan. Yhden olivat shortsit hukassa tai mökillä, toinen kaipasi kesäisempää paitaa. Kolmannen kesäkengät puolestaan olivat entiset.

Kun korona alkaa tästä taittua, suuntaa moni varmasti kaupoille. Juhlia ei uskalleta vieläkään ihan perinteiseen tapaan, mutta pienissä seurueissa jo varovasti sentään.

Etäilyyn ja kotoiluun kaivataan katkoja.

Suomalaisissa vaate- ja kenkäkaupoissa odotetaankin kuluttajia ostoksille malttamattomana. Korona vähensi liikkeiden määrää sadoilla ja loput taistelevat olemassaolostaan – niin pienet kuin isotkin, niin pienissä kuin isoissa kaupungeissa. Muoti- ja urheilukaupan liiton mukaan työntekijöiden määräkin väheni peräti viidenneksellä.

Koronanpituinen tuumaustauko on muuttanut myös kuluttajia. Vastuullisuutta peräänkuulutetaan kaikessa ostamisessa. Kun niin paljon puhutaan lähiruoasta ja lähituotteista, niin samanlaiseen henkeen pitäisi puhua myös lähiostamisesta – vastuullista sekin, sillä eurot jäävät hyödyttämään paikallistaloutta ja Suomea.

Liiton mukaan nyt on viimeinen hetki ratkaista Suomen kaupunkikeskustojen vetovoima. Niinpä.

Yhtenä ratkaisuna liitto ehdottaa ilmaista parkkitilaa myös keskustoihin. Sitähän Loimaalta jo löytyy. KU